A gyerekeknek könnyebb eladni úgy a zöldségeket, ha megszórom őket sajttal. Legyen az bármi. A gombával is így van. A srácokkal legutóbb goudával töltött portobellót és grill csiperkét grilleztünk. Igen, a végén raktunk rá parmezánt is. Nem is keveset.

Egy titka van, nagy méretű gombát kell hozzá használni, mint például a Chefgomba portobello és a Chefgomba grillcsiperke.

Hozzávalók:

  • 6 portobello vagy grillcsiperke
  • egy marék gouda sajt
  • két evőkanál parmezán
  • ízlés szerint só, bors
  • néhány szem olívabogyó
  • egy kis csokor petrezselyem

A gombafejeket nedves papírtörlővel áttöröljük, majd a tönköket óvatosan eltávolítjuk. Ezután előmelegítjük a kontaktgrill. Amíg melegednek a lapok. Addig a gombákat sózzuk, borsozzuk, majd megtöltjük a reszelt goudával. Ez utóbbit akár ki is szervezhetjük a gyerekeknek is.

Nagyjából 6-7 percig sütjük a grillen, aztán megszórjuk egy kis parmezánnal és még visszatesszük másfél percre. Ha kész, akkor megszórjuk egy kis petrezselyemzölddel és olívabogyóval. Nagyon-nagyon finom.