Csak egy kis vaj, víz és mikró kell hozzá!
A másnapos sült krumplinál csak a másnapos rizs rosszabb! A hűtőben még lefedve, bedobozolva is kiszárad. Ha nem turbózom fel, másnap felmelegítés után az egészet egy kecses mozdulattal kivághatom a kukába. És megfogadhatom, hiába imádják a gyerekek, soha többet nem csinálok rizst köretnek. Lehet én főzöm rosszul. Keveset pirítom vagy az ételtartó gagyi. Fogalmam sincsen. Mindenesetre másnap mindig tuningolom, hogy ne dobjam ki az egészet a szemetesbe. De nézzük, hogy hogyan! (Még mielőtt belevágnánk, tisztázzuk: nem, nem csinálok belőle rizskochot, mert a család cuzámmen gyűlöli.)
Ha nem akarok flancoskodni a rizottóval, mert a másnapos rizs mellesleg erre is jó, akkor levágok saccperkábéra olyan ötven grammnyi vajat (margarint). Apró darabkákra morzsolom és gusztusosan elhelyezem a rizs tetején. Ha nagyon kiszáradt, akkor két evőkanálnyi vízzel is meglocsolom, majd beteszem úgy három percre a mikróba. A vaj a meleg hatására megolvad és lecsorog a rizs aljára, ami az egészet felszívja. Mikor pedig kiveszem, voálá finomabb, mint amikor friss.
Apropó, ti mit csináltok a másnapos rizsből??? Kommentben megírhatjátok!