A férjem szerint a paprikás krumpli mentes étel. Nincsen benne liszt, tojás, sőt még tejtermék sem. Csak egy kis szalonna, meg kolbász, meg ha belelapozunk Széll Tamás-féle diszkontos szakácskönyvbe, akkor egy kis garnéla. Összevontam a szemöldököm. Tulajdonképpen igaza van a férjemnek, ha attól eltekintek, hogy a krumpli összetett szénhidrát, a szalonna meg a kolbász jó értelemben vett zsír. Mivel Illés épp aludt, Ágostonnal nekiálltunk főzni. Igaz, közben vészesen fogyott a pirított kolbász, és szalonna! Friss vlogposzt!

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 3 fej sonkahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél kiló garnéla
  • fél rúd füstölt kolbász
  • 10 dkg szalonna
  • 2 teáskanál paradicsompüré
  • egy deci fehér bor
  • ízlés szerint só, bors, piros paprika