Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

30 perces home office csirke

vlog csirke

Hétköznap jó esetben negyvenöt, de inkább harminc percem marad az ebédgyártásra. Mivel a srácok nagyon szeretik, és hamar megvan, gyakran szoktam  csirkemellcsíkokat pirítani. Legutóbb ezt az egyszerű ételt egy kis házi mángoldpesztóval dobtuk fel.

A mángold az egyetlen növény a kiskertünkben, ami nem fagyott ki. Hasonló az íze, mint a spenótnak. Remek salátákat, önteteket lehet belőle készíteni, de jól passzol a tengeri halakhoz is. (Ha nem kaptok  mángoldot, nyugodtan használjatok helyette spenótot.)

A főzésből a filctetkós korszakukat élő fiaim is kivették a részüket.

Friss vlogposzt!

Tovább

A medvehagymás csirke két élete

A papi mindig azt mondja, nincsen kár, aminek ne lenne haszna vagy amiből ne lehetne tanulni. A következő hetekben igyekszem olyan recepteket hozni, amelyekkel nem kell sokat vacakolni. A mostani medvehagymás csirkecombok is ezek közé tartoznak. Home office (jobb esetben) és gyerekek mellett is pillanatok alatt összeállítható, mert a munka legnagyobb részét a sütő végzi. 

Kétféle mondhatni páccal készül, hogy legyen miből a családnak választani. A medvehagymát tulajdonképpen csak zöldfűszerként használom, mert szerintem így sokkal intenzívebb az íze. 

Friss vlogposzt! #mindenrendbenlesz

Ha eddig még nem tettétek, gyertek a Főzzünk gyerekkel csoportba, ahol kiderül, milyen valójában gyerekekkel a konyhában.

Tovább

Puha és szaftos gyömbéres csirke

Bár nagyon szeretek főzni, sokszor nekem sincsen kedvem fél napokat a konyhában állni. A túlfeszített hétköznapokban, amikor a gyereklogisztikát a csúcsra járatjuk a férjemmel és mellesleg meg dolgozni is kéne, a legjobb esetben is harminc percet percem van az előkészítésre.

Ilyenkor jön a képbe a csirke, amit csak fűszerezni és sütni kell és máris kész a tíz pontos ebéd. Most egy szuper gyömbéres csirke receptet hoztam, amely 5 percnyi „erőfeszítést” igényel, mert a munka nagy részét a sütő végzi. A végeredmény pedig olyan puha és szaftos lesz, hogy a hús szinte leolvad a csontról.

Friss vlogposzt!

Tovább

Őszi sütőtökös csirke

A férjemmel az egyik első közös receptünk a sütőtökös póréhagymás csirke egypontnullás változata volt. Azért is szeretjük, én legalábbis, mert a tököt nem kell elősütni, hanem csak fel kell kockázni és beledobálni a serpenyőbe. Az évek alatt persze finomhangoltuk a fűszerezést így lett egy kicsit indiai curry-re hajazó, testet-lelket megmelengető, gyors őszi ebéd. Remekül illik hozzá a kuszkusz, a bulgur, a rizs, saláta, vagy bármilyen tetszőleges lepénykenyér.

A többi kiderül a legfrissebb vlogposztból!

Hozzávalók négy személyre

  • 500 gramm csirkemell
  • egy kisebb sütőtök fele
  • egy szál póréhagyma
  • 4-5 darab babérlevél
  • egy rúd fahéj
  • négy gerezd fokhagyma
  • 2 centi friss gyömbér reszelve
  • három teáskanál őrölt fahéj
  • másfél deci kókusztejszín
  • (egy szál chilipaprika- ha csak felnőttek esznek belőle)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint kókuszzsír a pirításhoz

Tovább

Elképesztően szaftos tepsis csirke

vlog mentes recept csirke

Hurrá csirke, kész a csirke, „kérekmég” csirke – nagyjából ennyire örülnek a srácok annak, ha az apjuk chilis-joghurtos (most vegatejfölös) csirkéjét készítem. Miattuk a chilipelyhet csak módjával teszek bele, de ha csak felnőttek esznek belőle, akkor lehet bele bőven tenni. Azt szeretem ebben a receptben, hogy az előkészítés gyakorlatilag pillanatok alatt megvan. A több munkát meg elvégzi a sütő.

Hozzávalók:

  • egy kiló csirkemell
  • 500 gramm (vegán) tejföl vagy joghurt
  • egy kávéskanál chilipehely
  • három gerezd fokhagyma
  • pici olívaolaj
  • egy kávéskanál (vagy még több) fokhagymapehely
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint koriander

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com