Ősszel, amikor már nincs olyan meleg, sokkal szívesebben gyújtom be a sütőt. Nincs jobb, mint este, miután lefektettük a gyerekeket, a férjemmel egy pohár bor mellett a konyhánkban beszélgetni és egy olyan finomságot kóstolni, mint a schiaccia. Ez egy gyakorlatilag egyfajta édes olasz lepénykenyér, amelynek a tetejébe kék szőlőszemeket nyomkodnak. Egy igazi szüreti csemege, amit pillanatok alatt el lehet készíteni, még akkor is, ha egy két és fél éves "segít". Friss vlogposzt!
Hozzávalók:
- 250 g tönkölyliszt
- 150 g finomliszt (vagy kenyérliszt)
- 3 teáskanál barna cukor
- 2 teáskanál só
- 4 cent olívaolaj
- 2 deci langyos víz
- 2 csomag instant élesztő
- 1,5 deci száraz fehér bor
- 2-3 fürt kék szőlő