Ponty, tőkehal, lazac, pisztráng, harcsa... - minden héten, különösen a téli időszakban igyekszünk a heti menübe valamilyen formában a halat becsempészni. Nemcsak azért, mert tele van Omega-3-mal és létfontosságú nyomelemekkel, hanem mert nagyon gyorsan elkészül (értsd: kb. 5 perc előkészítés és 5 perc sütés).
Hiába van hideg november, most pácolt pisztrángot grilleztünk, és mellé gyorsan pirítottunk egy kis kínai kelt. A legfrissebb vlog bejegyzésből pedig kiderül, hogy a kisebbik fiam végül megitta-e a borecetet?!
Hozzávalók (két személyre)
A halhoz:
- két szép pisztráng
- fél cent olívaolaj
- egy teáskanál borecet
- 4 (vagy ha szeretitek még több) gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- négy karika citrom
- fél citrom leve
A körethez:
- egy fél kínai kel
- négy cent szezámolaj
- egy evőkanál kínai ötfűszer
- ízlés szerint só