Húslevesből nem lehet kis adagot készíteni. Ha nem fogy ebédre és vacsorára, akkor a levet el szoktam rakni a fagyasztóba alaplének. A maradék hús pedig újragondoljuk. A múltkor az ebéd után egy komplett csirkemell maradt meg, amit másnap picit feltuningoltuk.

Tuningolt maradék csirke krémsajttal és gombával

Hozzávalók:

  • egy főtt csirkemell
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2-3 evőkanál krémsajt
  • 2 deci tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál tárkony
  • 150 gramm szárított laskagomba (Én, Chefgombát használtam)
  • másfél deci víz
  • ízlés szerint só, bors
  • pici olaj

Egy serpenyőben olajat forrósítunk és beledobjuk a zúzott fokhagymát. Ha már jön az illata, beledobom a serpenyőben a szétdarabolt főtt csirkemellet, majd felöntöm annyi vízzel amennyi ellepi. Ezután következik a szárított laska gomba. (Tök jó, hogy ha van egy üvegben szárított gomba a kamrában a polcon, mert sokáig eláll és egy kis plusz ízt ad az ételnek.)

Pár perc rotyogtatás után hozzáadom a tejfölt és a krémsajtot, és alaposan összekeverem a masszát. Végül jöhet a mustár, a tárkony és ízlés szerint egy kis só, bors. Bármilyen tésztával, bulgurral, de hajdinával és kölessel is finom.