főétel tejmentes mentes recept lazac

Az influenzával még ezen a héten is küzdöttünk. Tíz napja nem volt olyan nap, hogy valaki én vagy a gyerekek, ne lettek volna lázasak. Slusszpoénként a fertőzés ráhúzódott a srácok fülére, és mivel a doktornőnk szabadságon volt, ezért két naponta egy egész délelőttöt/délutánt töltöttünk a gégészeti ambulancián egy random orvosra várva.

Ezen kívül mivel a fiúk gyakorlatilag két hete lázcsillapítón vannak, ezért az étvágyuk nagyjából egy kavicséval vetekszik. Alig van pár étel, amibe belekóstolnak. Ebből fakadóan a heti menü nagyjából a rántott hús-kakaós csiga- halrudacska- házi hambi- kukoricás rizs tengelyen mozgott. Egyik nap nekik még maradt előző napról kaja, nekünk már nem. Megnéztem, mi van a fagyasztóban, amiből fél óra alatt ebédet tudok varázsolni, mivel ismét mennünk kellett kontrollra.

Volt egy kis lazac,egy félig megkezdett rukkola és egy fél csomag pad thai tészta. Nem sok, de a húgoméktól ajándékba kapott diszkréten csípős piros chimichurri fűszerkeverékkel meg a maradék teriyaki szósszal meg lehetett bolondítani. 15 perc alatt készen voltam mindennel, így indulás előtt még egy kávéra is jutott idő.

Chimichurri lazac ruccolás pad thai-jal (két adaghoz)

  • két szelet lazacfilé
  • két deci zabtejszín
  • ízlés szerint só, bors
  • egy teáskanál piros chimichurri fűszerkeverék
  • egy harmad zacskó padthai tészta
  • két marék rukkola
  • egy teáskanál teriyaki szósz
  • olívaolaj a sütéshez

Egy fedős wokban olívaolajon megfuttatom a lazacokat. Oldalanként nagyjából öt-öt percet sütöm, majd utána kiveszem őket és megszórom őket chimichurri fűszerrel, majd félreteszem. A zabtejszínt belelöttyintem a wok aljába, felöntöm két deci vízzel és beledobom a padthai tésztát, beleszórom a rukkolát. Sózom, borsozom és belecsurgatom a teriyaki szószt. Mikor a tészta megpuhul, akkor van kész. Ez nagyjából öt perc.

A lazacot és a rukkolás padthait is a tálra pakolom, majd meglocsolom egy kis teriyaki szósszal. És máris kész az aznapi ebéd!