Én nem tudom, mi van velem, de mostanában, a tél végére iszonyatosan el kezdtem kívánni a túrót, a tejfölt és a sajtot. (Az atkaallergiám miatt csak óvatosan eszek belőlük, nehogy fellángoljon az ekcémám.)
A férjem szerint azért, mert van benne D-vitamin (is) vagy valami olyan nélkülözhetetlen ásványi anyag, amelyre a szervezetemnek szüksége van. És hallgassak az ösztöneimre, ha kedvem van ilyeneket enni, egyek.
Meg is lepett egyik nap egy túrós tésztával. Na, nem a mezei változattal, hanem egy igazi különlegességgel. Azt mondta, hogy a harcsapaprikás és a túrós csusza kombinációból indult ki. Aztán állt a hűtő előtt kezében a fakanállal és megszületett az ötlet: tenger gyümölcsei és túró. A szárzellert már én raktam hozzá, hogy legyen benne valami friss, ropogós zöldség is.
„Különleges” túrós tészta
- egy csomag fodros kocka ( vagy csusza tészta)
- egy zacskó tenger gyümölcsei
- tíz deka szeletelt bacon
- két teáskanál provance-i fűszerkeverék
- egy teáskanál koriander
- két deci tejszín
- 100 gramm túró
- egy szál szárzeller
- ízlés szerint só, bors
A felkockázott szalonnát lepirítjuk. A kisült zsírban megfuttatjuk a tenger gyümölcseit, és felöntjük egy kis főzőtejszínnel. Ezután belekeverjük a provance-i fűszerkeverékeket és az összetört koriander magot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Közben kifőzzük a fodros kockát, majd utána nyakon öntjük egy kis túróval. Összekeverjük a szósszal és a végén megszórjuk a karikára vágott szárzellerrel. És már ehetjük is!
Nagyjából tizenöt perc alatt készen volt mindennel a férjem. Nekem csak mosogatni kellett. Megint.