A család, a szomszédok és a kertünk jóvoltából egyik napról a másikra egy rekesznyi paradicsomunk lett. Mutatjuk hogyan raktuk el "okosan" télire anélkül, hogy elő kellett volna venni a paradicsompasszírozót!
Friss vlogposzt!
A család, a szomszédok és a kertünk jóvoltából egyik napról a másikra egy rekesznyi paradicsomunk lett. Mutatjuk hogyan raktuk el "okosan" télire anélkül, hogy elő kellett volna venni a paradicsompasszírozót!
Friss vlogposzt!
Iszonyatosan szeretek sütni-főzni nekem, de is vannak napok, amikor beüt az alkotói válság, és fogalmam sincsen mi lesz az ebéd/vacsi vagy a zöldségpucolás helyett legszívesebben a kanapén kucorogva olvasgatnék. Na, de hát az anyaság, háziasszonykodás nem kívánságműsor, pláne ha a gyerekek nagyranyílt szemekkel néznek! Ilyenkor hangulattól függően kapcsolok zenét!
Daniel Pemberton: Fugue in D minor
A gyerekek nagyon munkaigényes ebédet például burgundi marharagut kívánnak. Még akad itthon némi marhahús, ezért nekilátok. Megpucolok vagy egy kiló zöldséget, hártyázom a húst, majd kockára vágom és oldalanként pirítom. Rotyogtatom egy órát, majd vaslábasban sütöm vagy három órát. Közben folyamat koncentrálok kell, különben az egész mehet a kukába vagy jobb esetben a szomszéd macskának.
Sosztakovics: Második keringő
A férjemmel ketten vagyunk a konyhában. És azt játsszuk, hogy ő a séf, én a konyhalány. Álladóan beleszól a munkámba, hogy túl nagyra vágtam a répát vagy hogy nem találja a nagy reszelőt. Mert nincsen a helyén. Aztán kiderül, hogy mégis ott van, de nem vette észre, mert valaki (sosem derül ki, hogy ki!) elépakolta a nagylábast. Aztán a fűszerezésnél valahogy dűlőre jutunk, és a végeredmény káprázatos lesz!
Kill Bill 2-Malaguena Salerosa
Max tizenöt percem van főzni, mert most estünk haza a délutáni tornáról/sakkról/bevásárlásról/stb. A vacsi amittalálokahűtőben tészta parmezánnal. Még rajtam van a kabát, amikor felteszem a gázra a tésztafőző vizet. Mire tálalok, addigra már a napi mosást is elindítom.
Ramones: Judy is a punk
Nah, ilyenkor nincsen nagy lakoma! Csak főzök egy virslit, vagy betolok egy adag halrudat a sütőbe. Amíg elkészül, addig ugrálunk a kanapéról és bulizunk egy nagyot!
Egy kis műmaszatolás, tökéletes tálalás és makulátlan konyha – csak a képeken és a tévében megrendezett főzővideókban így néz ki a főzés egy vagy két (haladóknak három vagy több) hat év alatti gyerekkel. A valóságnak még csak nyomokban sincsen köze ehhez. Mielőtt belevágnátok a családi főzésbe, összeszedtünk néhány jó tanácsot, hogyan lehet elkerülni a totális káoszt.
Én egy olyan típusú nő vagyok, aki szereti az édességet. Főleg a tortákat és a pohárkrémeket. Lehet felőlem csokis, mandulás, epres vagy cukrosan remegő, nyelven olvadó mascarponehab, egyre megy. Legszívesebben az összeset, az utolsó kanálkáig befalnám, de sajnos nem lehet, mert rajtam minden szelet sütemény meglátszik. Ezért tartom igazságtalannak, amikor topmodellek olyan agyoneffektelt képeket töltenek fel az Instagramra, ahol szinte habzsolják a cupcake-et meg a színes cukros nyalókákat. A helyzetre a divatlapok külön rákontráznak: ha végig nézitek a női magazinok profiljait szemérmetlenül sok sovány nővel és cukros sütivel találkoztok.
Tudnotok kell, ha diétáztok vagy csak életmódot váltatok, akkor sem kell lemondanotok az édes nyalánkságokról. Csak jól össze kell válogatni az alapanyagokat. Erre remek példa a chiapuding, amit kb. egy ügyesebb nyolc éves is el tud készíteni.
Áfonyás chiapuding 2 főre
A kókusz-/mandulatejbe rakd be a chiamagokat, és egy kézi habverővel keverd három percig. Hagyd állni kb. fél órát, majd rakd hozzá a villával jól összenyomkodott banánt és keverd át az egészet.
Vegyél elő két poharat vagy tálkát. Tegyél mindkettőbe pár szem áfonyát, majd öntsd rá a masszát, és rakd be őket a hűtőbe 1-2 órára. A "hűsítő pihenő" alatt a chiamag magába szívja a körülötte lévő folyadékot, és az egésznek kellemes, kocsonyás állaga lesz. Plusz jó pont, hogy a hagyományos pudinggal ellentétben., a teteje nem lesz "bőrös".
Ha kész vagy mindennel, akkor szórj a tetejére pár szelet mandulát, áfonyát, és már eheted is. A végeredmény nemcsak finom és egészséges, de valódi vizuális gyönyört nyújt a szemnek. Gyerekeknek is nyugodtan adható. Az egyéves kisfiam bármikor megeszik belőle egy egész pohárral.