Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Balatoni ízek újratöltve

A lángos, a palacsinta és a gofri - a balatoni édességek szentháromságja. Tavaly ilyenkor a férjem már csobbant egyet a tóban, most meg.. Hogy egy kicsit jobban érezzük a nyarat a tavaszi őszben, a gyerekekkel egészséges gofrit sütöttünk a konyhában, amihez még házi mogyorókrémet is készítettünk. Hogy hogyan? Nézzétek meg a friss vlogposztunkat!

Hozzávalók:

A krémhez:

  • egy bögre mogyorókrém

  • három evőkanál gyümölcscukor (lehet másfajta édesítőt is használni)

  • egy evőkanál kakaópor

  • hatvan gramm kókuszolaj

  • egy teáskanál vaníliakivonat

  • egy deci növényi tej

A gofrihoz (kb. 10 darabhoz)

  • 300 gramm teljes kiőrlésű liszt

  • egy banán

  • két tojás

  • hatvan gramm kókuszolaj

  • egy zacskó sütőpor

  • két evőkanál gyümölcscukor

  • két-három deci zabtej

Tovább

Omlós csirkeszárnyak, a nagy kedvenc

vlog mentes recept csirkeszárny gluténmentes tejmentes

A nagy baráti beszélgetések, hétköznapi családi vacsik vagy az éjszakába nyúló sorozatmaratonok nagy kedvence az omlós csirkeszárny fokhagymás-korianderes mártogatóssal. Puha, szaftos, kellemesen fűszeres és nem lehet belőle eleget készíteni. A többi kiderül a legfrissebb vlogposztból!

Hozzávalók nyolc csirkeszárnyhoz:

A páchoz:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • egy evőkanál almaecet
  • egy deci bor

A fűszeres kéreghez:

  • 3 evőkanál édes pirospaprika
  • egy evőkanál fokhagymapor
  • egy evőkanál kakukkfű
  • egy evőkanál koriander
  • ízlés szerint só és bors

A mártogatóshoz:

  • egy pohár tejföl ( Én vegán változatot használtam, de nyilván jó a sima is, ha nem vagytok rá érzékenyek!)
  • ízlés szerint só
  • néhány levél koriander

Tovább

Ilyen spagettit még nem ettél!

Fél órád van főzni? Készíts édesköményes spagettit, mint az olaszok. Hamar megvan, borzasztóan egészséges ( Az édeskömény köztudottan jótékony hatással van az emésztésre) és még a gyerek is segíthet. A többi kiderül a legfrissebb vlogposztunkból!

Hozzávalók három-négy személyre:

  • egy csomag spagetti
  • egy csokor újhagyma
  • egy fej édeskömény
  • egy deci bor
  • két deci zabtejszín (lehet sima is)
  • fél szerecsendió reszelve (vagy egy teáskanál őrölve)
  • ízlés szerint só
  • pici olívaolaj
  • néhány levél bazsalikom
  • egy teáskanál parmezán (opcionális)

Tovább

Frittata, a tökéletes reggeli

Rántotta vagy bundáskenyér? Ha oda meg vissza vagy értük, akkor egy ráérős szombat reggel vagy délelőtt próbáld ki a frittatát, az olasz tojáslepényt. Egyszerű, gyors és nem utolsó sorban rengetegféleképpen el lehet készíteni. Attól függően épp, mi van a hűtőben. Most egy répás-lilahagymás változatot sütöttem, amely nemcsak színeiben, hanem ízeiben is megidézi a tavaszt. Részletek a friss vlogposztban!

Hozzávalók:

  • nyolc tojás
  • két szál répa
  • két gerezd fokhagyma
  • egy fej lilahagyma
  • egy pohár vegán tejföl (lehet sima is)
  • ízlés szerint só
  • pici olívaolaj a sütéshez
  • néhány levél görög bazsalikom és kakukkfű
  • egy kanál parmezán (elhagyható)

Tovább

Terasznyitó könnyed spárgakrémleves

leves spárga mentes recept vlog

Kihasználtuk a nyári meleget, és kitelepítettük a konyhát a teraszra. Egy könnyed spárgakrémlevest dobtunk össze, amiben a kétéves is segített. A többi kiderül a friss vlogposztból!

Hozzávalók:

  • egy csokor fehér spárga
  • egy szál póréhagyma
  • egy deci bor
  • egy teáskanál kínai ötfűszer
  • 2 gerezd fokhagyma
  • néhány babérlevél
  • 2 deci vegán tejföl ( sima is jó)
  • ízlés szerint só
  • néhány levél bazsalikom a díszítéshez

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com