A lángos, a palacsinta és a gofri - a balatoni édességek szentháromságja. Tavaly ilyenkor a férjem már csobbant egyet a tóban, most meg.. Hogy egy kicsit jobban érezzük a nyarat a tavaszi őszben, a gyerekekkel egészséges gofrit sütöttünk a konyhában, amihez még házi mogyorókrémet is készítettünk. Hogy hogyan? Nézzétek meg a friss vlogposztunkat!
Hozzávalók:
A krémhez:
-
egy bögre mogyorókrém
-
három evőkanál gyümölcscukor (lehet másfajta édesítőt is használni)
-
egy evőkanál kakaópor
-
hatvan gramm kókuszolaj
-
egy teáskanál vaníliakivonat
-
egy deci növényi tej
A gofrihoz (kb. 10 darabhoz)
-
300 gramm teljes kiőrlésű liszt
-
egy banán
-
két tojás
-
hatvan gramm kókuszolaj
-
egy zacskó sütőpor
-
két evőkanál gyümölcscukor
-
két-három deci zabtej