Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Római lecsó: bármelyik diétába jó

A nyár számomra egyet jelent a lecsószezonnal. A paprika-paradicsom-hagyma triumvirátuson túl érdemes a mediterrán változatokat is kipróbálni. Mi most a gyerekekkel római lecsót sütöttünk sütőben.

A cukkinin és a paradicsomon kívül, tettünk bele egy kis articsókát is. Ez az érdekes virágszerű zöldség serkenti az emésztést, beállítja a koleszterinszintet és kiváló vízhajtó hatású, így gyakorlatilag bármelyik diétába beleilleszthető. Friss vlogposzt!

Hozzávalók 3 főre:

  • egy cukkini
  • 250 gramm koktélparadicsom
  • 3 fej articsóka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy citrom leve
  • ízlés szerint fokhagymagranulátum
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • négy cent olívaolaj
  • néhány levél bazsalikom
Tovább

Gazpacho zsenge zöldborsóval

A gazpacho egy paradicsomos spanyol zöldségleves, amit nyáron hidegen tálalnak. Rengeteg variációja létezik. Mi most paprikával, uborkával és zsenge zöldborsóval készítettük, és az ízeket a kertből szedett zöldfűszerekkel dobtunk fel. Nézzétek meg a legfrissebb vlogposztunkat, amiből kiderül mekkorára nő a lestyán, ha kellő napfényt kap!

Hozzávalók négy személyre:

  • egy csokor újhagyma
  • egy kígyóuborka
  • két kápia paprika
  • 500 gramm borsó
  • 500 gramm paradicsompüré (passata)
  • négy cent olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • két kiskanálnyi tabasco szósz
  • három nagyobb levél friss lestyán
  • három nagyobb levél friss menta
  • három nagyobb levél friss bazsalikom
  • néhány levél görög bazsalikom
  • (ha szükséges kicsi víz)

 

Tovább

A dédi elronthatatlan kiflije

A nagymamám, a gyerekeknek csak dédi,  a kiflijéből nem tud eleget sütni! A receptet még az anyukájától tanulta, aki az övétől... Sok-sok évvel ezelőtt a régiek ezt vitték négyszögletű kendőbe bugyolálva a szőlőbe, mikor metszettek, szüreteltek és ezzel tunkolták ki a gulyáslevest. Hogy miért? Mert nem kellett vele sokat vacakolni, kelttésztákhoz képest fele annyi idő alatt megvolt és még egy kezdő háziasszony is el tudta készíteni. Friss vlogposzt dédivel és a gyerekkel!

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 520 gramm liszt
  • kb 3,5 dl langyos tej (a dagasztáshoz)
  • 150 gramm langyos vaj
  • fél deci étolaj
  • 2 tojás
  • egy teáskanál só
  • egy teáskanál cukor ( az élesztő felfuttatásához)
  • egy deci langyos tej (az élesztő felfuttatásához)
  • egy csomag friss élesztő
  • egy teáskanál kömény
  • Ízlés szerint reszelt trappista
Tovább

Tikka masala pillanatok alatt

tikka masala vlog gluténmentes tejmentes

A legfrissebb vlogposztunkban a gyerekekkel tikka masalát főztünk, ami annyira jól sikerült, hogy a válogatós nagyfiam is megkóstolta. Sőt! Repetázott belőle. Azt mondta olyan íze van, mint a paradicsomos káposztának, még akkor is, ha alapvetően bab, újhagyma és paprika van benne.

Újhagymás tikka masala bab

Hozzávalók négy főre:

  • egy csokor újhagyma
  • 3 centi gyömbérszár reszelve
  • négy gerezd fokhagyma
  • két konzerv paradicsomos (vagy mexikói) bab
  • 100 gramm sűrített paradicsom
  • két sweet palermo paprika
  • egy evőkanál garam masala
  • egy evőkanál curry
  • 50 grammnyi kókuszzsír
  • ízlés szerint só
  • néhány levél lestyán vagy koriander a díszítéshez

Tovább

Grissini, a kerti partik királya

Nagyon várjuk a nyarat, hogy végre grillezhessünk egy nagyot a kertben! Egy-egy ilyen alkalomra mindig szoktam sütni. Például grissinit feketeszezámmal és kakukkfűvel, ami Itália szószba mártogatva szuper bor-vagy sörkorcsolya, de a gyerekek is szívesen elropogtatják két trambulinozás és homokozás között. Friss vlogposzt!

Hozzávalók egy tepsihez

A grissinihez:

  • 350 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • egy csomag instant élesztő
  • két teáskanál gyümölcscukor
  • kb. 2 deci langyos víz
  • nyolc cent olívaolaj
  • egy evőkanál friss kakukkfű
  • két evőkanál feketeszezám
  • egy csipet só

A szószhoz:

  • egy kisebb fej vöröshagyma
  • egy deci paradicsompüré
  • egy deci vega tejföl ( vagy tejszín)
  • egy deci zöld pesztó
  • ízlés szerint bors

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com