A férjemmel az egyik első közös receptünk a sütőtökös póréhagymás csirke egypontnullás változata volt. Azért is szeretjük, én legalábbis, mert a tököt nem kell elősütni, hanem csak fel kell kockázni és beledobálni a serpenyőbe. Az évek alatt persze finomhangoltuk a fűszerezést így lett egy kicsit indiai curry-re hajazó, testet-lelket megmelengető, gyors őszi ebéd. Remekül illik hozzá a kuszkusz, a bulgur, a rizs, saláta, vagy bármilyen tetszőleges lepénykenyér.
A többi kiderül a legfrissebb vlogposztból!
Hozzávalók négy személyre
- 500 gramm csirkemell
- egy kisebb sütőtök fele
- egy szál póréhagyma
- 4-5 darab babérlevél
- egy rúd fahéj
- négy gerezd fokhagyma
- 2 centi friss gyömbér reszelve
- három teáskanál őrölt fahéj
- másfél deci kókusztejszín
- (egy szál chilipaprika- ha csak felnőttek esznek belőle)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint kókuszzsír a pirításhoz