Szívesen szeretek, bocs inkább a férjemmel közösen szeretünk, kísérletezni a lecsóval, mert a paprika-paradicsom-hagyma szentháromságba a májon keresztül a mandulatejfölön át a quinoáig sok mindent belefér.
Most nagyon egyszerűre vettük a figurát, mert az alapreceptet egy kis bébi csiperkével és borecettel dobtuk fel, amely igazán karakteres, vagány ízt adott neki.
Csiperkés lecsó
Hozzávalók négy személyre
- 200 gramm bébicsiperke ( Én Amigo, a mi gombánk márkájút használtam)
- egy nagy fej vöröshagyma
- fél kiló paprika
- 2-3 nagyobb paradicsom
- egy evőkanál eritrit ( lehet bármilyen édesítő szer)
- egy evőkanál borecet
- néhány levél bazsalikom
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
- ízlés szerint kókuszzsír
A vöröshagymát felkockázzuk és megfuttatjuk egy kis kókuszzsíron. Amikor a hagyma kezd áttetszővé válni, rádobjuk a felkarikázott paprikát és a félbevágott csiperkét. Picit pirítjuk, majd egy kicsi vizet öntünk alá. Ezután jöhet a cikkelyekre vágott paradicsom! A ragut alaposan összekeverjük. Megszórjuk egy kis eritrittel, sóval, borssal. Végül belelöttyintjük a borcetetet, hogy kiemelje a gomba telt, földes ízét. Egy kicsit rotyogtatjuk, és ha minden megpuhult, akkor már ehetjük is. A végén megszórhatjuk egy kis friss bazsalikommal.Tunkolni kötelező!