Tudom, néha sokkal egyszerűbb a munkahelyi menzán enni, mert akkor nem kell a kis műanyag éthordónkat hozni-vinni-mosogatni, a kaját melegíteni a benti konyhán.. Pedig megéri ez a minimális macera, mert tudod biztosan mi van benne, nincsen az a mű mellékíze, te határozod meg az adagot és ráadásul rengeteg pénzt spórolsz meg.
A mai ebédünket vasárnap dobtam össze két mosás, biciklitanítás meg egy gigantikus eperátültetés közepette. Nagyjából húsz perc alatt készen voltam ( a mosogatást leszámítva) mindennel
Zöldfűszeres csirkecsíkok borsópürével
Hozzávalók négy személyre:
A húshoz:
- Egy kiló csirkemell
- egy evőkanál kakukkfű
- egy evőkanál rozmaring
- négy szem retek
- egy fej lilahagyma
- fél rúd póréhagyma
- pici olívaolaj a sütéshez
A körethez:
- fél kiló borsó
- fél rúd póréhagyma
- ízlés szerint só
- egy evőkanál borecet ( vagy fél citrom leve)
- egy evőkanál tökmagolaj
- egy kisebb csokor menta
- pici olívaolaj
Először egy wokban olívaolajon megfuttatjuk a felkockázott lilahagymát és a felszeletelt pórét. Megsózzuk, hagyjuk kicsit pirulni az egészet, aztán rádobjuk a csirkecsíkokat. Picit pirítjuk megint, majd megszórjuk a kakukkfűvel és a rozmaringgal. Beledobjuk a négybe vágott retket. A wokra fedőt teszünk, és addig sütjük, amíg a hús puha nem lesz.
Közben egy másik edényben lepirítjuk a pórét a tökmagolaj és az olívaolaj keverékén. Aztán rádobjuk a borsót. Néhány percig kevergetjük, nehogy leégjen az alja. Felöntjük annyi vízzel, amennyi az egészet éppen ellepi. Beledobjuk a mentát. Végül fedő alatt, éppen roppanósra főzzük. Ezután egy merőkanállal kiveszünk az edényből egy adagot, a többit pedig botmixerrel pürésítjük. Belecsurgatjuk a borecetet, ízlés szerint sózzuk, majd a pürébe visszakeverjük a maradék borsót.
És már készen is vagyunk! Tokkal-vonóval maximum húsz perc. Utána már csak dobozolni kell!