Őszintén bevallom a kelbimbó vagy bimbós kel, nem a gyerekeim kedvence. Azonban néha napján mégis belecsempészem a menünkbe, mert tele van a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokkal, aminosavakkal és rostokkal.

A C-vitamin tartalmának köszönhetően többek között:

  • erősíti az immunrendszert
  • segíti a regenerációt
  • erősíti és tisztítja az érfalakat
  • fokozza a vas anyagcserét

A kelbimbó K-vitaminban is gazdag, amely elősegíti a máj méregtelenítését, regenerálja a bélflórát és egyes kutatások szerint a csonképződésben is fontos szerepet tölt be!

Nagyon alacsony a kalóriatartalma, ezért szinte bármelyik diétába beilleszthető.

Érdemesebb az apróbb szemű fajtát választani, mert általában ízletesebb. Az elkészítése nem igényel komolyabb konyhai szaktudást. Körülbelül 7-8 perc alatt forró vízben elő kell főzni. Vigyázzunk! Nem szabad túlfőzni, mert különben kesernyés lesz az íze. Az előfőzés után pedig nincsen más dolgunk, mint nagy serpenyőben egy kis fokhagymás olívaolajban megfuttatni és végül egy kis citrommal meglocsolni. De pirított gombával is nagyon finom!