A borongós, hűvös ősz idő beköszöntével esténként sokkal jobban esik a leves. Nemcsak nekem meg a férjemnek, hanem a fiúknak is. Sokszor dobok össze ilyen-olyan zöldséges levest, amit utána például házi kovászos kenyérrel ki lehet tunkolni. Nagy kedvencünk a francia gombaleves, ami majdnemhogy annyira ünnepi, hogy akár a karácsonyi vacsorán is megállná a helyét. (feltéve ha valaki nem ragaszkodik a halászléhez)
A srácok most inkább nindzsajárgányokat építettek, amíg én főztem, de amint a leves illata betöltötte a házat, rögtön megjelentek a konyhában. Friss vlogposzt!
Hozzávalók négy személyre
- fél kiló csiperke
- egy fej vöröshagyma
- egy fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- egy szál sárgarépa
- egy szál fehérrépa
- 3 babérlevél
- egy teáskanál kakukkfű
- egy csipet szárított gomba (opcionális)
- két deci fehér bor
- két tojássárgája
- négy deci (vegán) tejföl)
- pici olívaolaj
- 2 liter víz