A múltkor a banán csak nem akart elfogyni, főleg, hogy a nagy újabban kitalálta, nem szereti. Eszembe jutott, hogy nagyon-nagyon régen sütöttem fahéjas-citromos banánt, pedig nincsen sok dolog vele.
Nem kell pihentetni, meg vagy három keverőtálat, egy tepsit, egy formát meg egy rakat kanalat sikálgatni. Plusz jó pont, hogy nincsen benne fehér cukor és egy tök kezdő is összedobhatja cirka öt perc alatt.
Fahéjas-citromos sült banán
Hozzávalók egy adaghoz:
- egy banán
- fél citrom leve
- egy evőkanál méz
- egy teáskanál fahéj
- egy evőkanál valamilyen semleges zsiradék például kókuszzsír, növényi margarin, mezei étolaj
A banánokat felharmadoljuk, majd nagyjából egyforma hasonló darabokra vágjuk. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk a mézet és a zsiradékot és belecsurgatjuk a citromlevet. Majd úriasan meghintjük a fahéjjal és amikor szépen kezd bugyogni, akkor beleforgatjuk a banánokat. Nagyjából három percig sütjük őket. Hagyjuk, hogy a széleik kellemesen karamellizálódjanak. Végül langyosan tálaljuk őket.