Mutatunk három izgalmas feltétet, ami még a legegyszerűbb főzeléket is feldobja!

Bakwan jagung

Az indonéz kukoricatócsni önmagában is finom, de főzelékfeltétként is megállja a helyét. 

Hozzávalók négy személyre:

  • két kisebb konzerv kukorica
  • egy csomag újhagyma
  • 200 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • 3 tojás
  • két-három evőkanál édes szójaszósz
  • egy teáskanál fokhagymapehely
  • ízlés szerint bors

Okonomiyaki

Igen, tudjuk japán street food, de ez a változat remekül kombinálható a hagyományos magyar konyha főzelékeivel.

Hozzávalók hat-hét darabhoz:

  • fél fej kínai kel
  • egy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál tk. liszt
  • 3 tojás ízlés szerint szójaszósz
  • egy evőkanál len vagy szezámolaj

Póréhagymás céklafasírt

Egy megosztó zöldség, ami kiváló húspótló a böjti időszakban.

Hozzávalók:

  • 3 darab közepes cékla
  • 15 dkg póréhagyma
  • 3 evőkanál tökliszt
  • 2 tojás
  • egy kávéskanál szerecsendió
  • ízlés szerint só, bors
  • a sütéshez kókuszzsír

A munka legvéresebb része a cékla tisztítása és reszelése. Felér egy fél disznóöléssel, de megéri. Ha ezzel megvagytok, akkor a céklát jól nyomkodjátok ki, mert levet ereszt. Hozzáöntjük az apróra vágott póréhagymát. Egy külön tálban összekeverjük a tojásokat a tökliszttel, a sóval, a borssal meg a szerecsendióval, aztán a céklával is jól elvegyítjük. Akkor jó az állaga, ha két kanál segítségével kis golyócskákat tudunk formázni. Ha nem áll össze a massza, akkor tegyetek hozzá még egy kis lisztet.

Elővesszük a vokot és közepes lángon a fasírt mindkét oldalát nagyjából három percig sütjük. Akkor jó, ha az oldala kicsit rozsdabarna színű. A sütögetés szerintem egy kicsit macerás, de megéri! A céklafasírt kívül ropogós, belül szaftos, pont amilyen egy ideális főzelékfeltét platóni ideája.