Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kipróbáltuk a világ legolcsóbb meggymagozóját

A világ legolcsóbb meggymagozója egy kifeszített gemkapocs, legalábbis egy YouTube-ra feltöltött videó szerint. Kipróbáltuk, mi is hogyan lehet vele meggyet magozni. 

Néhány próbakört még a videó előtt azért végeztem, és meg kellett, hogy állapítsam, rá kell érezni a technikára. Viszont a végeredmény tényleg szemet gyönyörködtető. Friss vlogposzt!

Tovább

Hogyan tároljuk és tisztítsuk meg a spárgát!

spárga praktika

Nem egy és nem két csokor végezte a kukában, mire rájöttem, milyen spárgát szabad megvenni, hogyan kell tárolni és megpucolni! Hoztam néhány jó tippet!

Tovább

5 menzakaja gyerekkorunkból, amit legszívesebben elfelejtenénk

Fortepan.hu/SimonTibor

Az iskolai menzán voltak olyan ételek, mint a lekváros bukta, csokis piskóta vagy csirkecomb rizibizivel, amik után megnyaltuk mind a tíz ujjunkat. De voltak olyan fogások is, amit sok-sok év távlatából is legszívesebben elfelejtenénk. Mutatunk közülük ötöt!

Finom főzelék

Tegye fel a kezét, aki előre furakodott a sorban, mikor megtudta, hogy finom főzelék lesz az ebéd?! A hatalmas lisztcsomók között megbúvó majdnem pépesre párolt répakarikákról minden elmondható, csak az nem, hogy repetát kértünk belőle. Persze, ha éhesek voltunk, akkor azért csak kikanalaztuk a tányérból.

Spenót

A menzán valahogy a spenót sem tartozott a legfinomabb ételek közé. Valószínűleg azért meg kispórolták belőle a fokhagymát úgy ámblokk, amit irgalmatlanul sok vízzel, gigantikus zsemlebuckákkal és egy kis sóval próbáltak pótolni. Sikertelenül.

Krinolin és a szafaládé

A mai napig nem tudok elképzelni borzalmasabb főzelékfeltétet, mint az ugrósra főtt krinolin vagy a szafaládé. Se színük, se ízük nem volt, mert húst még csak messziről sem láttak. A szagukban ellenben volt valami furcsa, ami miatt a legtöbben inkább nem kértük, vagy legalábbis a tányér szélére piszkáltuk.

Tarhonyás hús

A tarhonyás hús önmagában véve nem egy rossz étel, de amikor a hús 10-ből 9 esetben full mócsingos, akkor nem repestünk az örömtől, ha éppen ez volt aznapi ebéd. Az volt talán az egy szerencsénk, hogy egy tányérba még a mócsingból sem jutott sok. Egy kis zsíros szafttal pedig a tarhonyát meg lehetett enni.

Darás tészta pörkölttel

Az iskolai menza univerzális félkészterméke a pörkölt volt. Ha felszaporították a maradékot, akkor másnap kiváló gulyásleves lett belőle. Ha valamilyen oknál fogva nem akart elfogyni és több maradt belőle, akkor olyan extra körethez is illett, mint a darás tészta.

 

Tovább

gombás rizottótól a házi mirelit rántott húsig - avagy home office, online oktatás és a főzés

praktika home office

Nem könnyű hetek várnak ránk. Nálunk a nagy, most elsős, épp a betűtanulás kellős közepén van. Tehát folyamat felügyelni kell. A kicsi kiscsoportos, és bízom benne, hogy eljátszogat egy kicsit többet magában.

A férjem és én home office-ban dolgozunk és előre láthatólag a munkahelyünkön is a következő két-három hétben extra terhelésnek leszünk kitéve. 

A hétvégén meghánytuk-vetettük a dolgot, hogyan kerülhet mindennap meleg étel az asztalra azt leszámítva hogy rendelünk vagy halrudacskát sütünk. 

A következő vlogposztban összeszedtem, hogyan tervezünk, készülünk a következő hetekre. Jöhetnek a jól variálható alapanyagok, a levesek és a házi mirelit rántott hús!

Tovább

Hogyan tisztítsuk a vasedényt?

A vasedények minden konyhában jó szolgálatot tesznek. Lehet bennük kenyeret sütni, ragut főzni, de sütöttem már vasban kacsát, őzet. Az egyenletes hőleadásuknak köszönhetően, valahogy sokkal finomabb, omlósabbak a bennük készült ételek.

Vasedény tisztítása

Gyakorlatilag elnyűhetetlen darabok, ha odafigyelünk rájuk. Nem szabad például jó kis mosogatószeres vízbe beáztatni őket, mert elkezdenek rozsdásodni.

Helyette használjunk sót! 

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com