Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nagyon egyszerű és nagyon "tavaszi tekercs" recept


Egyszerűen nem tudok betelni ezzel a nagyon tavaszi tekerccsel.
Egy igazi ízbomba, ráadásul pikk-pakk készen is van... és még hús sincsen benne.


Hozzávalók:

  • 500g @chefgomba barna csiperke
  • 2 szál répa
  • Egy kisebb csokor mángold (spenót is jó, ha nem kapsz)
  • Egy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Egy kicsi szezámolaj
  • Ízlés szerint só, bors, chili
  • 4 db tortillalap


Egy serpenyőben a szezámolajon megfuttatjuk a felvágott vöröshagymát, fokhagymát. Majd rádobjuk a durvára vágott répát és gombát. Picit rotyogtatjuk, majd jöhet ízlés szerint a só, bors, és a chili. Pár perc múlva pedig jöhet a felcsíkozott mángold. Nagyjából 5 perc múlva a töltelék készen is van. Egy picit felmelegítjük a tortillalapot, majd a közepére halmozunk a töltelékből és az oldalait behajtogatjuk.

Másnapra még finomabb, már ha marad belőle!

Tovább

Gombás nagyon zöldséges pad thai recept

Egy szürke februárban nem tudok jobb ebédet elképzelni, mint egy friss fűszeres pad thai sok zöldséggel. Akár hús nélkül is el lehet készíteni például Chefgomba barna csiperkével. Ezek mellett ráadásul minden maradék zöldséget is elnyel, és még gluténmentes is. Így a kisebbik fiam is tud belőle enni.

padthai gomba recept

Hozzávalók:

  • 500 g barna csiperke (Chefgomba)
  • 3 szál répa
  • egy fél szál póréhagyma
  • 3 fej fokhagyma
  • egy teáskanál gyömbér
  • egy teáskanál római kömény
  • egy pici füstölt paprika
  • egy pici chili (csak annyi, amennyire csípősen szeretjük)
  • ízlés szerint só
  • egy csomag rizstészta
  • pici kókuszolaj

A tálaláshoz:

  • pici lime leve
  • koriander

A barna csiperkét megtörölgetjük, és feldaraboljuk. A répát gyufaszálra vagdossuk. ( Ha nem lesz olyan szép vékony az sem baj. Majd a kókuszolajon megfuttatjuk a felvágott póréhagymát és a megpucolt fokhagymát. Picit megsózzuk. Rádobjuk a gombát és a répát. Majd pár perc rotyogtatás után jöhetnek szépen sorban a fűszerek. Először a gyömbér, aztán a római kömény, a füstölt paprika és végül a chili. Addig kevergetjük a wokban, amíg meg nem puhul a gomba.

Közben a rizstésztát beáztatjuk néhány percre, és utána összemelegítjük a gombás zöldséges szósszal. Végül limelével és korianderrel tálaljuk.

Tovább

Isteni töltött gomba recept 5 perc munkával – nem hiszed el, milyen könnyű elkészíteni

Már nem is emlékszem arra, hogy mikor főztem csak úgy random vendégeknek, akik elvileg csak pár órát maradtak volna, de aztán úgy elrepült az idő, hogy ránk esteledett. Nyilván a pár óra alatt, amíg a konyhánkban az asztalnál megváltjuk a világot, mindenki megéhezik. Persze, össze lehet dobni pár szendvicset, de ha valami komolyabbra vágyik a társaság (és ha vega is van köztük), akkor érdemes bekapcsolni a sütőt, ami elvégzi helyettünk a munka legnagyobb részét.

gomba recept támogatott tartalom

Mindig van itthon gomba. Majdnem mindig másfajta: laska, csiperke vagy éppenséggel portobelló. Ez utóbbit sajnálom összevágni, inkább megtöltöm valami finomsággal: sajttal vagy tojással vagy éppenséggel fokhagyma pesztóval, aztán mehet a tepsibe. És már teríthetünk is a vacsihoz.

Fokhagymával töltött gomba

Hozzávalók:

  • 6 db Chefgomba portobelló
  • 1 kis üveg fokhagyma pesztó (házilag is lehet készíteni – összevágod durván a fokhagymát is leöntöd pici olívaolajjal és teszel bele bazsalikomot, hagyod állni, míg összeérnek az ízek és kész)
  • 200 g reszelt cheddar
  • ízlés szerint petrezselyem zöldje a díszítéshez

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A portobellókat áttörölgetjük, majd belekanalazzuk az aljára a fokhagymapesztót, Mindegyikbe elég egy kávéskanálnyi, mert különben túltoljuk a csípős ízt. A tetejére szórunk a cheddarból. Ezután a sütő elvégzi helyettünk a munkát. Nagyjából 20-25 perc múlva kivehetjük a portobellókat, és díszítésképpen megszórjuk egy kis petrezselyemmel.

 

Tovább

10 perces ebéd munkába

Az utóbbi hetekben a hosszú, lassú beszélgetős főzéseket hétvégére tartogatjuk a családdal. Hétközben általában valami gyorsan összedobunk valamit ebédre, vacsorára a férjemmel.

Ilyenkor ősszel az egyik kedvencünk a gomba, amit nagyon jól lehet kombinálni a különböző zöldségekkel. (mindig épp azzal, ami van otthon)Ha pedig főzünk ki mellé egy adag hajdinát, rizst vagy kölest, akkor tízpontos, könnyen munkába szállítható ebédet kapunk.

Gomba recept

Gyömbéres paprikás gomba spenóttal

Hozzávalók: 

  • egy csomag Chefgomba grillgomba
  • egy fej lilahagyma
  • 2 kápiapaprika
  • 5 dkg vaj
  • egy evőkanál gyömbér
  • ízlés szerint só, bors
  • egy marék spenót

A lilahagymát megfuttatjuk a vajon, amihez hozzádobjuk a felvágott Chefgomba grillgombát. Pár percig pirítjuk, aztán megszórjuk alaposan gyömbérrel. (Nem kell félni, jól áll a gyömbér a gombának!) Aztán jöhet a felkarikázott paprika. Ízlés szerint só, bors. 10 percig rotyogtatjuk, majd a végén rádobjuk a spenótot, és már tálalhatjuk is. Rizzsel, kölessel és hajdinával tökéletes ebéd, de önmagában is nagyon finom!

Tovább

Grillezett dupla sajtos töltött gomba

A gyerekeknek könnyebb eladni úgy a zöldségeket, ha megszórom őket sajttal. Legyen az bármi. A gombával is így van. A srácokkal legutóbb goudával töltött portobellót és grill csiperkét grilleztünk. Igen, a végén raktunk rá parmezánt is. Nem is keveset.

Egy titka van, nagy méretű gombát kell hozzá használni, mint például a Chefgomba portobello és a Chefgomba grillcsiperke.

Hozzávalók:

  • 6 portobello vagy grillcsiperke
  • egy marék gouda sajt
  • két evőkanál parmezán
  • ízlés szerint só, bors
  • néhány szem olívabogyó
  • egy kis csokor petrezselyem

A gombafejeket nedves papírtörlővel áttöröljük, majd a tönköket óvatosan eltávolítjuk. Ezután előmelegítjük a kontaktgrill. Amíg melegednek a lapok. Addig a gombákat sózzuk, borsozzuk, majd megtöltjük a reszelt goudával. Ez utóbbit akár ki is szervezhetjük a gyerekeknek is.

Nagyjából 6-7 percig sütjük a grillen, aztán megszórjuk egy kis parmezánnal és még visszatesszük másfél percre. Ha kész, akkor megszórjuk egy kis petrezselyemzölddel és olívabogyóval. Nagyon-nagyon finom.

 

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com