Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Maradékmentő mömm

Kicsit sok lett a húsvéti kalács, ezért készítettem belőle maradékmentő mömmöt, vagyis kalácsfelfújtat. Belekarikáztam még pár ráncos almát is, hogy az sem menjen kárba. Friss vlogposzt!

Tovább

Egy igazi családi klasszikus: Lonci mama töltött gombája

Lonci mama híresen finom tölteléke a férjemék családjában generációról generációra száll. A magunk között csak „A tölteléknek” nevezett csoda illik csirkecombhoz, a gombához, de csak úgy magában is finom. Legalábbis a felesleget én mindig belekanalazom a tepsibe, nehogy egy grammja is kárba vesszen.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 db nagyobb csiperke (Én Chefgomba grill gombájával készítettem)

A töltelékhez:

  • 3-4 szelet szikkadt kenyér
  • 3 tojás
  • 2 deci tej
  • egy fej vöröshagyma
  • a 12 csiperke tönkje
  • ízlés szerint só, bors, petrezselyem

Egy kis zöld például medvehagyma vagy petrezselyem a díszítéshez

A gomba elkészítése:

A csiperkéket megtörlöm egy nedves papírtörlővel. A tönköket leszedem és apróra feldarabolom. Közben egy wokban pici olajon lepirítom a vöröshagymát és rádobom a tönk darabokat.

Amíg pirul, addig apróra tépkedem és beáztatom tejbe a szikkadt kenyeret. Pár perc alatt jól megszívják magukat a darabok, ezért kinyomkodom egyesével őket. Hozzáütöm az egész tojást, majd belekeverem a lepirított a vöröshagymát és gombatönköt. Ízlés szerint sózom, borsozom. Ha van otthon egy kicsi petrezselymet teszek hozzá, de nem fontos.

Közben előmelegítem a sütőt 180 fokra légkeveréses fokozatra. Előveszem a nagy gáztepsit, és gusztusosan elrendezgetem benne a gombakalapokat.

A tölteléket a kalapokba kanalazom jó púposan, elvégre ettől lesz finom. (Ha marad egy kis felesleges, akkor a tepsi szélére is teszek belőle csak úgy magában.)

A gombát nagyjából fél óra alatt készre sütöm. Végül megszórom egy kis zöldfűszerrel. Nekünk most medvehagyma volt itthon, azt tettem rá. Isteni, tényleg!

U.i.: Ugyanez a töltelék csirkébe töltve is finom!

Tovább

Ragacsos csirkecombok 5 perc munkával

A ragacsos csirkecombokat 5 perc alatt elő lehet készíteni. Csak egy kis méz, mustár, szójaszósz és jó sok fokhagyma kell hozzá. Találtam még a pulton pár szem körtét és a tartós élelmiszerfiókban egy kis darált diót. Beleraktam azt is a tepsibe. Tudjátok csak az íze végett. 

Nagyjából 5 perc alatt előkészítettem a combokat, aztán a sütő másfél óra alatt 180 fokon elvégezte a munka oroszlánrészét. Friss vlogposzt!

Tovább

3 perces tavaszi köret

A zúzós home office, online oktatásos hétköznapokban szívesen készítek olyan köretet hús, hal vagy gomba mellé, amivel nem kell sokat vacakolni. A mángoldból pedig 3 perc alatt isteni meleg köretet lehet készíteni. Csak jó sok fokhagyma kell hozzá!

Tovább

zúzapörkölt recept medvehagymával

recept zúza magyarkonyha

A reformkorban terjedt el a paprikás hús. Most március 15-e tiszteletére hagyományos zúzapörköltet készítettünk, amit egy kis medvehagymával dobtunk fel.

Friss vlogposzt!

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com