A ropogós házi falafel egy nagyon egészséges, kiadós és olcsó étel, amit bárki még egy húzósabb nap után könnyen össze tud dobni. Pitában, tortillában is isteni, de humusszal is tálalhatjuk.
2 egészséges desszert eperből
Nálunk is dübörög az eperszezon. Bár legtöbbször magában, nyersen esszük, de azért néha jut néhány marék a sütibe is. Hoztam nektek két klassz egészséges epres receptet.
Epres rebarbarás galette
A galette, egy rusztikus francia pite, amit ezermegegyféleképpen lehet készíteni. Én azért szeretem, mert nem kell hozzá elővenni a robotgépet, nem kell hozzá forma, (ergo kevesebb a mosogatnivaló), valamint nem kell elősütni, bármennyire is szaftos töltelék. Eperrel és rebarbarával különösen finom.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g tk. Liszt
- 100 g növényi margarin (vaj is jó)
- 4 teáskanál eritrit vagy cukor
- egy teáskanál fahéj
- egy csipet só
- pici víz
- egy tojás
A töltelékhez:
- 200 gramm eper
- két szál rebarbara
- 2 evőkanál fahéjas eritrit vagy cukor
- 2 evőkanál mandula
- víz
- néhány levél menta
Panna cotta eperrel és bazsalikommal
A panna cotta egy nagyon könnyű és villantós desszert, amit akár egy gyerek is el tud készíteni.
Hozzávalók négy adaghoz:
- 4 deci tejszín (lehet kókusz is)
- egy tasak instant zselatin
- két evőkanál cukor (eritrit stb.)
- egy marék eper
- négy-öt levél bazsalikom
Tavaszi spenótkrémleves
Spenótból nemcsak főzeléket és tésztát lehet főzni, hanem például krémlevest is. Kicsit olaszos, egy érzésnyit franciás recept, amit rojál betéttel (a gyerekeknek pedig levesgyönggyel) tálalunk. Friss vlogposzt.
Portobello gomba tarte sütőben sütve
A portobello gomba tarte egy nagyon pazar vega kaja, amihez nem kell sok minden. Majdnem, hogy csak annyi, mint egy rántottához. Könnyű és villantós recept. És attól tarte, hogy tészta helyett a gomba kalapját használtuk.
Hozzávalók:
- 8 db portobello (Én, Chefgombát használtam)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 tojás
- egy evőkanál mustár
- ízlés szerint só, bors
- pici olívaolaj
A vöröshagymákat egy kis olívaolajon megfuttatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk, hogy kicsit üveges legyen, majd hozzákeverjük a mustárt. Még öt percet fonnyasztjuk, majd lekapcsoljuk. A tojásokat felverjük egy tálban. Rakunk bele egy érzésnyi sót, borsot.
A gombákat egy nedves papírtörlővel áttöröljük, majd elővesszük a közepes gáztepsit. Kibéleljük sütőpapírral, majd beletesszük a portobellókat. Ezután elkezdjük a töltést. Belekanalazunk egy adag mustáros hagymát, majd rácsurgatunk egy adag tojást, majd a végén jöhet még egy kanál hagyma.
A gombát nagyjából negyven perc alatt előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. A végén megdekorálhatjuk egy kis citromfűvel, de anélkül is isteni finom.
Tavaszi fokhagymás spárgás köret
A spárga egy igazi szuperfood, ami tele van vitaminokkal, antioxidánsokkal és a szervezet számára nélkülözhetetlen anyagokkal. Tisztítás után csak 5 perc, fokhagyma, vaj és egy kis só-bors kell hozzá! Mutatjuk, hogyan kell elkészíteni!