Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tavaszi fokhagymás spárgás köret

spárga recept köret

A spárga egy igazi szuperfood, ami tele van vitaminokkal, antioxidánsokkal és a szervezet számára nélkülözhetetlen anyagokkal. Tisztítás után csak 5 perc, fokhagyma, vaj és egy kis só-bors kell hozzá! Mutatjuk, hogyan kell elkészíteni!

Tovább

3 perces tavaszi köret

A zúzós home office, online oktatásos hétköznapokban szívesen készítek olyan köretet hús, hal vagy gomba mellé, amivel nem kell sokat vacakolni. A mángoldból pedig 3 perc alatt isteni meleg köretet lehet készíteni. Csak jó sok fokhagyma kell hozzá!

Tovább

Kedvenc amerikai káposzta salátánk

Egy igazi vitaminbomba a káposzta, mert tele van C-vitaminnal. Sokszor készítek belőle amerikai káposzta salátát, mert köretnek is tökéletes, de még kenyérfeltétként ( ne nevessetek:)) is megállja a helyét.

Friss vlogposzt!

Tovább

3 szuperegészséges köret karácsonyra

A köret általában az a része az ünnepi vacsorának, amivel olyan túl sokat nem szoktunk vacakolni. Egy kis fantáziával azonban tökéletes kiegészítői lehetnek a karácsonyi menünek. Mutatunk hármat, amivel nem lehet melléfogni.

Káposztakrém

Kacsa, pulyka mellé tökéletes választás.

Hozzávalók: (recept két főre)

  • fél kiló lilakáposzta
  • egy nagyobb fej lilahagyma
  • egy deci mandulatejföl ( ha nem vagytok vegánok, tejérzékenyek, akkor lehet sima is)
  • egy evőkanál nyírfacukor
  • egy csipet bors
  • ízlés szerint só

A káposztát szerencsére most nem kell reszelni, hanem egy késsel apróra vágni. Ez egy fantasztikus dolog, egy olyan embernek, mint én, aki utál bármilyen zöldséget gyalulni. Ha ezzel megvagyok, akkor a felkarikázott lilahagymát nemes egyszerűséggel egy kis kókuszzsíron megpirítom. Rádobom az összevágott lilakáposztát, majd felöntöm egy deci vízzel. Nem baj, ha nem lepi el, mert a káposzta úgy is ereszt egy kis levet. A fazekat lefedem egy fedővel, hogy gyorsabban párolódjon. Nagyjából húsz perc múlva beleszórok egy kis sót, borsot. Beleteszek egy evőkanál nyírfacukrot, hogy ne legyen az egész annyira „tömény.”

Nagyjából negyven perc viszont kell ahhoz, hogy a káposzta kellően megfőljön. Tehát ez nem az a fajta köret, mint például a kuszkusz, amit tálalás előtt tíz perccel gyorsan összedobok. A megpuhult káposztáról, hagymáról leöntöm a főzővizet, majd a mandulatejszínnel összeturmixolom. Lehetne még extrázni például almával vagy meggyel, meg egy kis vörösborral is, de szerintem a káposztakrém egypontnullásan önmagában is pazar. A végeredményre a férjemnek egyszerűen nem voltak szavai, vagyis de (egy komplett mondat): EZT MINDENKINEK MEG KELL EGYSZER KÓSTOLNIA!

 

Fehérrépa püré

Remek alternatívája a krumplipürének.

Hozzávalók:

  • 4 vastagabb fehérrépa
  • egy negyed sütőtök
  • ízlés szerint só, bors
  • egy teáskanál szerecsendió
  • egy teáskanál tökmagolaj

A díszítéshez: néhány karika jégcsapretek, és zöldfűszer

Sült zeller

Csak bele kell dobálni egy tepsibe és a munka többi részét a sütő végzi.

Hozzávalók:

  • egy fej zeller
  • egy teáskanál só
  • egy teáskanál kurkuma

Tovább

Fincsibb, mint a krumplipüré!

A köretekkel szoktam bajban lenni, mert a fiúk legszívesebben csak sült krumplit ennének rizzsel. Bevallom, néha szoktam csalni, és fehérrépából készítek nekik "krumplipürét". A különbséget észre sem veszik. Friss vlogposzt!

Tovább
«
1234
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com