Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hideg sárgadinnye-krémleves pezsgővel

Most kivételesen egy 18+-os tíz perc alatt a kevésbé rutinos konyhatündérek által is összedobható elegáns levest hoztunk nektek. És a főzés végén diszkréten megállapítottuk, hogy a sárgadinnye nagyon szereti a pezsgőt és a chilit.

Friss vlogposzt!

Tovább

Kipróbáltuk a fügelevélszörpöt!

Az elmúlt egy-két hétben többször is találkoztam a füge leveléből főzött szörppel, amely állítólag csökkenti a vércukor-és a koleszterinszintet. Mivel nekünk is van egy csak leveleket hozó fügefánk, gondoltam, miért ne?! Vágjunk csak bele, mert nincs vele sok macera!

Kikerestem egy általános receptet, amit egy-két helyen módosítanom kellett. Nem voltam boldog, amikor a botmixerem hosszú küzdelem után pont a fügelevélszörpnél adta be a kulcsot. Még az volt a szerencse, hogy egy éve beszereztem egy késes aprítót, így orvosolni tudtuk a problémát. 

A végeredmény nekem kicsit furán kókuszos szörp volt, amely  tényleg kitartotta a vércukorszintünket. Észre sem vettük, hogy kihagytuk a vacsit. Szóval, ha valaki meg szeretne szabadulni pár kilótól, akkor nyugodtan próbálja ki.

Friss vlogposzt!

Tartósítót nem raktam a szörpbe, így ha ti is kipróbáljátok, a biztonság kedvéért tegyétek be a hűtőbe.

Tovább

10 perces zöldborsókrém mentával

Néhány évvel ezelőtt hirtelen felindulásból tettem mentát és szerecsendiót a borsólevesbe. Amikor megkóstoltam, megszólalni sem bírtam! Álmomban sem hittem, hogy ennyire jól passzolnak egymáshoz.

Most egy elronthatatlan borsómártogatóst hoztam nektek, amibe szintén került menta és szerecsendió. Egy szuper partikaja, amivel nem kell órákat szöszmötölni. A maradék meg feldobja a reggeli pirítóst.

Friss vlogposzt!

Tovább

Pofonegyszerű sertésszűz fehérboros vajbabbal

Újabban rászoktunk a férjemmel a hentesre, akihez hűségesek vagyunk. Bár sokszor mire megyünk elfogy a csirke. Ilyenkor nem vesszük nyakunkba a várost, hogy beszerezzük a csirkecombot, hanem mint a GPS újratervezünk.

Az amúgy kiváló humorú hentesünk rábeszélt a sertésszűzre.

Friss, zsenge, biztos nagyon finom vacsora lesz belőle - ajánlgatta, mikor csalódottan vettem tudomásul, hogy megint elfogyott a mi vásárlási sávunkra a csirke.

Be kell hogy valljam, igaza volt: a sertésszűz önmagában maga a pompa! Egy titka van: nem szabad túlsütni! 

Friss vlogposzt!

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertésszűz
  • 50 gramm vaj
  • 8 cent olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 5-6 levél zsálya
  • ízlés szerint só, bors

A körethez:

  • fél kg vajbab
  • fél deci száraz fehér bor
  • 4 cent olívaolaj
  • egy fej vöröshagyma
  • ízlés szerint só,bors
Tovább

Balatoni halpogácsa

Pár napot a múlt héten a Balatonon töltöttünk. Semmi mást nem csináltunk, mint kirándultunk és távcsővel pásztáztuk a vizet. Az egyik ilyen etap alkalmával betértünk az aszófői halsütőbe, ahol olyan sült halat kaptunk kovászos uborkával, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána. Egyszerű volt, olcsó és borzasztó fin

Fehérvárra hazaérve, azon gondolkodtunk, hogyan lehetne a balatoni ízeket itthon is reprodukálni?!

Egyik este a férjemnek eszébe jutott, süssünk egy olyan halpogácsát, amibe beleaprogatunk egy kis kovászos uborkát. 

Őszintén megmondom, gyúrogattuk egy ideig a receptet, mert a pogácsa sütés közben szétesett. Aztán egy kicsivel hosszabb hűtöztetés meghozta az eredményt. Utána valamilyen tetszőleges lisztben megforgattuk őket, és lááám egybenmaradt... 

Friss vlogposzt lelkes minőségellenőrökkel!

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com