Napi egy alma az orvost távol tartja – állítja a mondás. Tele van C-vitaminnal, ásványi anyagokkal, és kevés kalóriát tartalmaz, ezért az egyik legegészségesebb gyümölcsként tartják számon. Összegyűjtöttünk milyen egészségügyi problémákat lehet vele orvosolni.

Magas koleszterin szint

Az almának különösen nagy a pektin tartalma, amely képes feloldani az erek faláról a lerakódást. Egy tanulmány kimutatta, hogy azok a nőknek a akik hat hónapon keresztül napi két almát almát fogyasztottak, nagyjából 23%-kal csökkent a rossz koleszterinje, ezzel szembe a „jó koleszterinje” 4 %-kal nőtt.

Székrekedés

Vegyünk egy almát, egy marék spenótot és egy marék sóskát! Öntsünk hozzá vizet, majd turmixoljuk le, így kiváló természetes hashajtót kapunk. Hogy miért? Az alma pektint, a spenót és a sóskapedig oxálsavat tartalmaz. Ha kettőt vegyítjük, akkor olyan anyagot kapunk, amelyik hamar fájdalom és görcsök nélkül oldja meg az emésztési problémát.

Ízületi gyulladás

Az almának elég magas a savtartalma, ezért bort és ecetet is lehet belőle készíteni. Ha egy pohár vízben két evőkanál almaecetet elkeverünk, és naponta kétszer megisszuk, akkor csökkenthetjük az ízületi gyulladást, mert feloldja a bennük lévő fájdalmat okozó kristályokat.

Asztma

Az alma antioxidánsokban is gazdag, amelynek hatására csökken az asztma kialakulásának esélye.

 

Kép forrása: pexels.com