Bár a múlt héten a fiúk elmentek oviba és suliba, úgy döntöttünk családilag, hogy nincsen vége a nyárnak. Előkaptam hát a kontakt grillt, rádobáltam néhány cikkely kínai kelt, aztán indulhatott a családi, szuperhősös parti.
Friss vlogposzt!
Bár a múlt héten a fiúk elmentek oviba és suliba, úgy döntöttünk családilag, hogy nincsen vége a nyárnak. Előkaptam hát a kontakt grillt, rádobáltam néhány cikkely kínai kelt, aztán indulhatott a családi, szuperhősös parti.
Friss vlogposzt!
Nagyon nehéz olyan egészséges és finom köretet találni, amit a férjem és a fiaim is jószívvel megesznek. Szerintem, ha rajtuk múlna, akkor vagy krumpli lenne a hús mellett. A múltkor a fehérvári piacon az egyik néni - a dédi szavaival élve - bámulatos céklát árult szinte fillérekért, amit bűn lett volna otthagyni.
Tudom, a cékla megosztó zöldség, de borzasztó egészséges. Tele van antioxidánssal, amely segíti a méregtelenítést. Gazdag vasban, így hozzájárul a vérképzéshez és magas rosttartalma javítja az emésztést.
A céklát csak úgy mindenféle flanc nélkül, karikázva bedobtam a tepsibe, és mivel a kertünkben még mindig rengeteg a körte, néhányat csak az íze végett bedobtam mellé. A végeredmény annyira finom lett, hogy még fizettem is volna érte.
Friss vlogposzt!
Nagy kérdés mindig, hogy mi legyen a vacsi a nyaraláson. Most egy könnyed, olasz receptet hoztam nektek, amit tizenöt perc alatt bárki elkészíthet az apartmanban. Nyaralós vlogposzt Triesztből!
Hozzávalók négy személyre:
A polentához:
A gombás szószhoz:
Szerintem a legtöbb diéta sikere a nassoláson áll vagy bukik. Borzasztó azt nézni, hogy amíg a többiek törik munka közben a csokikat, nekem csak a sárgarépa karika vagy a felkockázott uborka jut. Na de, ha olyan ropogtatnivalót készítünk a kezünk ügyébe, amelyik ízben hozza a sült krumpli szintet, de még sincs tele üres kalóriákkal, akkor már egészen más a helyzet!
A kurkumás sült zeller erre egy remek példa. Semmi extra csak zeller, só és kurkuma és kétszáz fokon nagyjából tizenöt perc. És a zellernek olyan íze lesz, mint a sült krumplinak. Legalábbis a férjem szerint...
Jó vicc, mi! Mint a fából vaskarika! De most tényleg ránézésre nem olyan, mint a grillen lepirított bacon! Nah ugye! A cukkinit azért csípem, mert egy semleges zöldség: csináltam már belőle spagettit, pizzaalapot, ratatouille-t. Mindig full más íze lett, attól függően hogyan fűszereztem. Most például garam masalát használtam, ami az egyik legismertebb indiai fűszerkeverék. Van benne többek között koriander, szerecsendió, fahéj, babérlevél, római kömény és bors. Kicsit lágyabb, de mégis karakán csípőssséget ad a cukkininek, szóval szórjátok bátran! Márha a közelgő bikiniszezon miatt mondjuk szalonnapótlékra vágytok!
Hozzávalók két személyre:
A cukkiniket megmossuk és hosszában nagyjából centi vastag szeleteket vágunk. Ez nem olyan egyszerű! Mielőtt belevágtok, feltétlen élezzétek meg a késeteket meg igyatok meg egy sört, deci vöröset (mindkettőt) tök mindegy, csak ne remegjen a kezetek!Egy határozott mozdulattal suhintsátok végig a cukkinit. Aztán jöhet a só meg egy kis garam masala minden szeletre bőségesen. Hagyhatjátok állni, de nem fontos. Pakoljátok rá nyugodtan az olívaolajjal befújt, lekent kontaktgrillre. Nyomjátok rá jó alaposan a grill felső lapját, hogy csapassanak azok a fodrok. Kábé öt percig süssétek, majd köretként vagy magában is tálalhatjátok!