Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Krémes kókuszos panna cotta téli cseresznyével

Mindig szerettem a panna cottát. Már akkor is, amikor még csak tuningolt zacskós levest tudtam főzni, ezért három évadnyi Sütimester, egy adag túrófánk és a híres citromos muffin után (amelynek a nyoma a mai napig ott van a bal kezemen a mutatóujjamon) meg próbálom elkészíteni. A nagyobbik fiam alig 6  hónapos volt, amikor egyik este megfőztem. Nettó három perc munka. Egy éjszaka hűtő (biztosra mentem) és fenomenális siker.

Azóta nem emlékszem már hány verzióban készítettem. Most egy  mentes kókusztejszínes-citromos-téli cseresznyés változatot hoztam nektek. A lényeg maradt: pár perc munka, öt-hat óra hűtés (ha egy éjszaka az sem gond) és egy szájban olvadós pohárkrém, amiből sosem lehet eleget készíteni. Friss vlogposzt!

Hozzávalók négy adaghoz:

  • 6 deci kókusztejszín
  • egy citrom leve
  • egy evőkanál vaníliaaroma
  • egy evőkanál cukor (eritrit, xilit stb. is jó)
  • 3 lapzselatin
  • néhány szem téli cseresznye
  • néhány karika citrom
  • egy evőkanál fekete szezámmag
Tovább

Gemista, a görögök töltött paprikája

vlog gemista vegán paprika

Néhány hete egy családi ebédre voltunk hivatalosak. Laci és Réka görög fogásokkal várt bennünket. Volt spenótos görög lepényszerűség, muszaka, tzatziki, görög saláta és görög töltött paprika, vagyis gemista. Ez utóbbi annyira ízlett nekünk, hogy egy szürke délután megfőztük a fiúkkal.

Hozzávalók:

  • 6 kaliforniai paprika
  • 2 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy cukkini
  • egy padlizsán
  • egy csésze bulgur
  • 400 g sűrített paradicsom
  • egy deci vörös bor
  • egy evőkanál oregánó
  • egy csokor menta
  • ízlés szerint só,bors
Tovább

Libaraguleves sok zöldséggel

"Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik."- mi már nem fogunk. Illés biztosan nem.  Mi már előmártonoztunk annak ellenére, hogy nem olyan könnyű libahúshoz jutni. Még combokat csak-csak könnyű szerezni, de a libaaprólék már ismeretlen fogalom. Mindegy szárnytőből, libamellből és nagyjából két kiló zöldségből olyan levest főztünk, hogy mindenki megnyalta mind a tíz ujját. Friss vlogposzt!

Hozzávalók négy személyre:

  • 1kg libaszárnytő
  • 1 libamell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis szár gyömbér
  • egy teáskanál tk liszt
  • 1 szál póréhagyma
  • fél kg répa
  • egy szál fehérrépa
  •  egy zeller
  • fél kg gomba
  • egy csokor kakukkfű és rozmaring
  • egy teáskanál szerecsendió
  • ízlés szerint só, bors

A tálaláshoz

  • egy pohár (vegán-laktózmentes) tejföl
  • néhány levél koriander

Tovább

Ropogós kacsacombok sütőtökös gnocchival

Kívül ropogós, belül szájban olvadós kacsacombokat mindenki tud sütni! Körülbelül öt perc előkészületet igényel, és utána a munkát már a sütő végzi. Köretnek most kovászos sütőtökös gnocchit és ázsiai lilakáposztát készítettem. Ez utóbbi krémnek indult, de közben, mint a GPS, újraterveztem. Friss vlogposzt!

Hozzávalók négy személyre:

A kacsához:

  • egy kiló kacsacomb
  • két fej vöröshagyma
  • két szem alma
  • másfél deci fehér bor
  • két evőkanál méz
  • ízlés szerint só, bors

Sütőtökös kovászos gnocchi

  • 100 gramm sütőtökpüré
  • 2,5 decis bögre liszt (2/3-a teljes kiőrlésű, 1/3-a rétesliszt)
  • két evőkanál kovász
  • néhány levél tárkony
  • egy teáskanál szerecsendió
  • fél marék bazsalikom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint parmezán (opcionális)

Ázsiai lilakáposzta

  • egy kisebb fej lilakáposzta
  • egy csokor újhagyma
  • két evőkanál valamilyen cukor (sima, barna, vagy eritrit)
  • másfél deci bor
  • egy kávéskanál só
  • ízlés szerint balzsamecet
Tovább

Mézes fűszeres birsalma krémleves

A srácok meg a férjem szeretik a levest. Pláne ősszel, ha közeleg a hideg. A csodagyümölcs birsből szuper leves készíthető: csak nagyjából húsz perc, egy kis fűszer és két kanál méz kell hozzá. Friss vlogposzt, amiben Zorro és zöld nindzsa is segít! 

Hozzávalók:

  • 6-7 szem birsalma
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • egy teáskanál fahéj
  • egy teáskanál szegfűszeg
  • egy teáskanál szerecsendió
  • 2 deci (vegán) tejföl)
  • egy citrom leve
  • néhány levél menta

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com