Mindig szerettem a panna cottát. Már akkor is, amikor még csak tuningolt zacskós levest tudtam főzni, ezért három évadnyi Sütimester, egy adag túrófánk és a híres citromos muffin után (amelynek a nyoma a mai napig ott van a bal kezemen a mutatóujjamon) meg próbálom elkészíteni. A nagyobbik fiam alig 6 hónapos volt, amikor egyik este megfőztem. Nettó három perc munka. Egy éjszaka hűtő (biztosra mentem) és fenomenális siker.
Azóta nem emlékszem már hány verzióban készítettem. Most egy mentes kókusztejszínes-citromos-téli cseresznyés változatot hoztam nektek. A lényeg maradt: pár perc munka, öt-hat óra hűtés (ha egy éjszaka az sem gond) és egy szájban olvadós pohárkrém, amiből sosem lehet eleget készíteni. Friss vlogposzt!
Hozzávalók négy adaghoz:
- 6 deci kókusztejszín
- egy citrom leve
- egy evőkanál vaníliaaroma
- egy evőkanál cukor (eritrit, xilit stb. is jó)
- 3 lapzselatin
- néhány szem téli cseresznye
- néhány karika citrom
- egy evőkanál fekete szezámmag