Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nagyon egyszerű és nagyon "tavaszi tekercs" recept


Egyszerűen nem tudok betelni ezzel a nagyon tavaszi tekerccsel.
Egy igazi ízbomba, ráadásul pikk-pakk készen is van... és még hús sincsen benne.


Hozzávalók:

  • 500g @chefgomba barna csiperke
  • 2 szál répa
  • Egy kisebb csokor mángold (spenót is jó, ha nem kapsz)
  • Egy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Egy kicsi szezámolaj
  • Ízlés szerint só, bors, chili
  • 4 db tortillalap


Egy serpenyőben a szezámolajon megfuttatjuk a felvágott vöröshagymát, fokhagymát. Majd rádobjuk a durvára vágott répát és gombát. Picit rotyogtatjuk, majd jöhet ízlés szerint a só, bors, és a chili. Pár perc múlva pedig jöhet a felcsíkozott mángold. Nagyjából 5 perc múlva a töltelék készen is van. Egy picit felmelegítjük a tortillalapot, majd a közepére halmozunk a töltelékből és az oldalait behajtogatjuk.

Másnapra még finomabb, már ha marad belőle!

Tovább

Böjti gomba recept - Hoisin ördögszekér gomba

Minden évben megtartjuk a böjtöt. Volt, hogy 40 napig nem ettünk húst. Idén nem leszünk ennyire szigorúak, de az biztos, hogy a következő hetekben sokkal több zöldség, gyümölcs és gomba kerül az asztalra.

A böjti @chefgomba receptek közül hoztam nektek egy szuper, pikkpakk elkészíthetőt.


Hoisin ördögszekér gomba

  • Egy csomag ördögszekér gomba
  • Egy fej vöröshagyma
  • 50ml Hoisin szósz
  • 2 db kápia paprika
  • Egy teáskanál füstölt paprika
  • Egy pici szezámolaj
  • Ízlés szerint só


Egy wokban szezámolajon megfuttatjuk a felkockázott vöröshagymát, majd rádobjuk a felvágott ördögszekér gombát. Pár percig pirítjuk, majd jöhet a Hoisin-szósz és a kápiapaprika. Picit rotyogtatjuk, és amikor a gomba már majdnem puha, megszórjuk füstölt paprikával. Végül óvatosan megsózzuk.
Rizzsel és egy kis bazsalikommal tálaljuk. Mindennel együtt 30 perc alatt készen van. Ebben pedig még a mosogatás is benne van.

Tovább

Gombás nagyon zöldséges pad thai recept

Egy szürke februárban nem tudok jobb ebédet elképzelni, mint egy friss fűszeres pad thai sok zöldséggel. Akár hús nélkül is el lehet készíteni például Chefgomba barna csiperkével. Ezek mellett ráadásul minden maradék zöldséget is elnyel, és még gluténmentes is. Így a kisebbik fiam is tud belőle enni.

padthai gomba recept

Hozzávalók:

  • 500 g barna csiperke (Chefgomba)
  • 3 szál répa
  • egy fél szál póréhagyma
  • 3 fej fokhagyma
  • egy teáskanál gyömbér
  • egy teáskanál római kömény
  • egy pici füstölt paprika
  • egy pici chili (csak annyi, amennyire csípősen szeretjük)
  • ízlés szerint só
  • egy csomag rizstészta
  • pici kókuszolaj

A tálaláshoz:

  • pici lime leve
  • koriander

A barna csiperkét megtörölgetjük, és feldaraboljuk. A répát gyufaszálra vagdossuk. ( Ha nem lesz olyan szép vékony az sem baj. Majd a kókuszolajon megfuttatjuk a felvágott póréhagymát és a megpucolt fokhagymát. Picit megsózzuk. Rádobjuk a gombát és a répát. Majd pár perc rotyogtatás után jöhetnek szépen sorban a fűszerek. Először a gyömbér, aztán a római kömény, a füstölt paprika és végül a chili. Addig kevergetjük a wokban, amíg meg nem puhul a gomba.

Közben a rizstésztát beáztatjuk néhány percre, és utána összemelegítjük a gombás zöldséges szósszal. Végül limelével és korianderrel tálaljuk.

Tovább

Nagyon megúszós töltött gomba

A megúszós ebédek az utóbbi hetekben nagy barátaim. Bármi jöhet, ami max 5 perc előkészítést igényel, és utána a sütő dolgozik helyetted.

Bár nem vagyunk vegák, de azért nem eszünk mindennap húst. És ebben az esetben nagyon jó szolgálatot tesz a gomba. A Chefgomba portobellója vagy shiitakéja. Le sem merem írni a recepteket annyira egyszerűek.

Grillsajtos portobello

Egy csomag Chefgomba portobello
Egy 15 dkg grillsajt (bármilyen közepesen lágy sajt is jó)
Egy evőkanál fokhagymapehely
Ízlés szerint só-bors
Pici petrezselyem

A portobellókat megmegtörölgetjük. A kalapját megsózzuk, borsozzuk. Megfűszerezzük egy kis folhagymapehellyel. Belevágunk egy darab grillsajtot. És az egészet 180 fokon nagyjából negyed órát sütjük. Ha kész, akkor egy kis petrezselyemmel megfűszerezzük.

Sült shiitake füstölt paprikával

Egy csomag shiitake
Egy evőkanál füstölt paprika
Ízlés szerint só, bors
Petrezselyem a díszítéshez

Megtörölgetjük a shiitakét. Eltávolítjuk a tönköket, majd tepsibe tesszük a kalapokat. Sózzuk-borsozzuk, aztán füstölt paprikával megszórjuk egyenként a fejeket. Végül 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Petrezselyemmel tálaljuk.

Tovább

Libanontól Olaszországig - 3 megúszós gombás recept

Minden évben húsvét előtt tavaszi megújulós böjtöt tartunk, amikor nem vagy csak alig eszünk húst. Ilyenkor sokkal több zöldséges fogás kerül az asztalra. A férjem és a gyerekek is nagyon szeretik a gombát, mert sokféleképpen el lehet készíteni (a fűszerek csodákra képesek), és nem utolsó sorban hamar elkészül. Hoztunk nektek 3 klassz receptet.

Libanoni gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre:

  • fél kiló Chefgomba ördögszekérgomba 
  • fél kiló Chefgomba barna csiperke
  • egy kávéskanál libanoni 7 fűszer
  • egy pohár natúr joghurt
  • egy evőkanál zsemlemorzsa
  • ízlés szerint pirospaprika és só
  • pici víz

Az ördögszekérgombát és barna csiperkét felszeletelem beledobom a wokba és ráöntök másfél deci vizet. Megszórom libanoni 7 fűszerrel, pár percig főzöm, majd natur-joghurttal felöntöm. Szórok bele zsemlemorzsát, őrölt pirospaprikát és sót, majd 5 percig főzöm.

Shitake tortellinivel és turbolyával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 300 g Chefgomba shitake gomba
  • egy evőkanál vaj
  • 2 csomag ricottás tortellini
  • egy csokor turbolya ( ha nem kaptok, akkor jó lesz a petrezselyem is)
  • ízlés szerint só, bors

Vajat olvasztok wokban, beleöntöm a ricottás tortellinit kicsit lepirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy félig ellepje. Hozzáöntöm a felszeletelt shitake gombát. 2-3 perc alatt puhára főzöm, sóval, borssal és apróra vágott turbolyával vagy petrezselyemmel ízesítem.

Paradicsomos kecskesajtos portobello spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g Chefgomba portobello gomba
  • 400 g paradicsomszósz
  • néhány szelet kecskesajt
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • egy érzésnyi oreganó
  • ízlés szerint só és bors

A portobello gombát felszeletelem, sepenyőben felhevített olívaolajon kicsit megpirítom zúzott fokhagymával együtt. Felöntöm paradicsomszósszal, kb 10 percig együtt főzöm, majd a szószba kecskesajt darabokat is teszek és belefőzöm a szószba 2-3 perc alatt. Oreganóval, sóval, borssal ízesítem. 

Tovább

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com