Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kipróbáltuk a világ legolcsóbb meggymagozóját

A világ legolcsóbb meggymagozója egy kifeszített gemkapocs, legalábbis egy YouTube-ra feltöltött videó szerint. Kipróbáltuk, mi is hogyan lehet vele meggyet magozni. 

Néhány próbakört még a videó előtt azért végeztem, és meg kellett, hogy állapítsam, rá kell érezni a technikára. Viszont a végeredmény tényleg szemet gyönyörködtető. Friss vlogposzt!

Tovább

Egy tuti gombás recept, amit a gyerekek is szívesen megesznek

A férjemmel igyekszünk változatosan főzni, de a főzelék-leves-ragu kombináció mellett mindig van valamilyen spagetti, mert:

  • mindenki szereti
  • hamar elkészül
  • a szószt a végtelenségig lehet variálni.

A spagettiszószok koronázatlan királya a férjem. Legutóbb gondolt egy nagyot, és a gombához tett egy jó adag spenótot és fokhagymát. Közben a kisebbik fiam is segített az ízesítésben. 

Mondanom sem kell mennyi maradt belőle... A fiúk teljesen kikotorták a tányért.

Hozzávalók:

  • 500 gramm bébi csiperke (Én, Chefgombát használtam)
  • két marék spenót
  • hat-hét gerezd fokhagyma
  • egy fej vöröshagyma
  • egy csipet szerecsendió
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors
  • pici olívaolaj
  • spagetti vagy bármilyen tészta

Az olívaolaj megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a megtisztított a bébicsiperkéket. (Izgalmasabb szerintem, ha fehéret és barnát is használunk.) Pár perc elteltével beledobáljuk a serpenyőbe a zúzott fokhagymagerezdeket is, majd jöhetnek a spenótlevelek!

Az egészet pár percig rotyogtatjuk közepes lángon, majd felöntjük annyi tejszínnel amennyi éppen ellepi. Főzzük kábé tíz percig. Végül jöhet a só, bors és egy kis szerecsendió. És kész! Spagettivel tálaljuk.

Tovább

Az égig érő lestyán

A nagymamám szerint nincsen tisztességes húsleves lestyán, vagy ahogyan ő hívja szagosító nélkül. Nekem is van a fűszerkertemben, igaz kicsit nagy, kábé 2-2,5 méteres.

A lestyán gondozása

Hogy mitől nől nagyra? Szereti a tápanyagban gazdag földet, a napot és a sok-sok vizet. És nálunk éppen virágzik.

Friss, picit rendhagyó vlogposzt!

Tovább

Ropogós házi falafel

A ropogós házi falafel egy nagyon egészséges, kiadós és olcsó étel, amit bárki még egy húzósabb nap után könnyen össze tud dobni. Pitában, tortillában is isteni, de humusszal is tálalhatjuk.

Tovább

2 egészséges desszert eperből

Nálunk is dübörög az eperszezon. Bár legtöbbször magában, nyersen esszük, de azért néha jut néhány marék a sütibe is. Hoztam nektek két klassz egészséges epres receptet.

Epres rebarbarás galette

A galette, egy rusztikus francia pite, amit ezermegegyféleképpen lehet készíteni. Én azért szeretem, mert nem kell hozzá elővenni a robotgépet, nem kell hozzá forma, (ergo kevesebb a mosogatnivaló), valamint nem kell elősütni, bármennyire is szaftos töltelék. Eperrel és rebarbarával különösen finom.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 200 g tk. Liszt
  • 100 g növényi margarin (vaj is jó)
  • 4 teáskanál eritrit vagy cukor
  • egy teáskanál fahéj
  • egy csipet só
  • pici víz
  • egy tojás

A töltelékhez:

  • 200 gramm eper
  • két szál rebarbara
  • 2 evőkanál fahéjas eritrit vagy cukor
  • 2 evőkanál mandula
  • víz
  • néhány levél menta

Panna cotta eperrel és bazsalikommal

A panna cotta egy nagyon könnyű és villantós desszert, amit akár egy gyerek is el tud készíteni.

Hozzávalók négy adaghoz:

  • 4 deci tejszín (lehet kókusz is)
  • egy tasak instant zselatin
  • két evőkanál cukor (eritrit stb.)
  • egy marék eper
  • négy-öt levél bazsalikom

Tovább

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com