A férjemmel igyekszünk változatosan főzni, de a főzelék-leves-ragu kombináció mellett mindig van valamilyen spagetti, mert:
- mindenki szereti
- hamar elkészül
- a szószt a végtelenségig lehet variálni.
A spagettiszószok koronázatlan királya a férjem. Legutóbb gondolt egy nagyot, és a gombához tett egy jó adag spenótot és fokhagymát. Közben a kisebbik fiam is segített az ízesítésben.
Mondanom sem kell mennyi maradt belőle... A fiúk teljesen kikotorták a tányért.
Hozzávalók:
- 500 gramm bébi csiperke (Én, Chefgombát használtam)
- két marék spenót
- hat-hét gerezd fokhagyma
- egy fej vöröshagyma
- egy csipet szerecsendió
- 2 deci tejszín
- ízlés szerint só, bors
- pici olívaolaj
- spagetti vagy bármilyen tészta
Az olívaolaj megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a megtisztított a bébicsiperkéket. (Izgalmasabb szerintem, ha fehéret és barnát is használunk.) Pár perc elteltével beledobáljuk a serpenyőbe a zúzott fokhagymagerezdeket is, majd jöhetnek a spenótlevelek!
Az egészet pár percig rotyogtatjuk közepes lángon, majd felöntjük annyi tejszínnel amennyi éppen ellepi. Főzzük kábé tíz percig. Végül jöhet a só, bors és egy kis szerecsendió. És kész! Spagettivel tálaljuk.