Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mutatjuk, hogyan kell tisztán tartani a lakás legkoszosabb pontját!

Szerintetek mi a lakás legkoszosabb pontja?! Több kutatás szerint nem a WC vagy a kilincs, hanem a vágódeszka. Persze nem mindegy, hogy az a deszka fából vagy műanyagból készül. Mindegyiket máshogyan kell tisztítani

Vágódeszka tisztítása

Mutatjuk, hogyan érdemes takarítani a fadeszkát, hogy sok-sok évig tudjuk használni! Friss vlogposzt!

Tovább

Az Étel játék - mesebeli tányérokat készít a szegedi anyuka

Peppa malac, fussili oroszlán, csiga rántotta vagy félelmetes szörny - Zsirmik Anitával a Picifalat Instagram-oldal készítője hobby food artist, azaz számára az étel játék, amellyel cuki, ehető alkotásokat készíthet kislányának. Villáminterjú!

Mióta készítesz ilyen szép tányérokat? Hogyan jött az ötlet?

A Picifalat Instagram oldala 2018. februárjában indult el. Ahogyan a lányommal elkezdtük a hozzátáplálást, úgy került fel egyre több kép is az oldalra. Először csak püré ötleteket osztottam meg, majd Húsvétkor elkészült az első kreatív tálalás is.

Megeszik a gyerek mindent a tányérról?

Szerintem egy gyereknél nem azon van a hangsúly, hogy mindig mindent megegyen. Egy válogatós kisgyermeknél már az is nagy siker, ha egy általa nem kedvelt alapanyagot megkóstol. Az ételek készítése közben szívesen falatozgatnak és szinte észre sem veszik, hogy ettek az általuk nem kedvelt répából vagy pl.borsóból. (A kislányom szerencsére nem válogatós, nem rá vonatkozik a válasz!)


Ha valaki próbálná a saját gyerekét egy ilyen szép és gusztusos étellel meglepni, akkor hogyan fogjon neki?

Nagyon szívesen segítek bárkinek tanácsokkal az ételek elkészítésében. Készülnek könnyebben és nehezebben elkészíthető ételek is illetve olyanok, amiben a kreativitásomat élhetem ki. Alkalmanként szoktam feltenni videókat is, de a képek alatt receptek is megtalálhatóak. Nagyon sok anyuka küld nekem kreatív tálalásokat és azt kell mondanom,hogy nagyon ügyesek és szinte mindig nagy sikere van az otthoni alkotásoknak.



Honnan szerzed az inspirációkat? 

Van, hogy az alapanyag hozza meg a kreatív gondolatot, de gyakrabban van, hogy az ötlethez keresek egy adott élelmiszert. Bárhonnan képes vagyok ötletet meríteni és bármikor, de nyilván én is figyelem a közösségi média felületeit.

Ha tetszett a poszt, kövessetek Bennünket az Instán és a Facebookon, mert hamarosan meglepetéssel jövünk!:)

Tovább

A világ legegyszerűbb sütőben sült csirkecombja

Azért szeretek csirkecombot sütőben sütni, mert nem kell vele vacakolni. 3 perc előkészítés után a sütő teszi a dolgát. A végeredmény kívül ropogós belül szaftos. Közben meg elvégzem az elmaradt házimunkát, iszok egy kávét vagy kártyázok a srácokkal.

Friss vlogposzt!

Tovább

3 liszt nélküli egészséges sűrítési mód

A magyar levesek, főzelékek nagy részét fehér liszttel sűrítik. Hoztunk három egészséges alternatívát.

Zablisztes rántás

Az alter lisztek közül szerintem a zablisztnek van a legsemlegesebb íze. (Próbálgattam többfélét is. Nekünk ár-érték-íz arányben ez jött leginkább be.)Remekül használható bármelyik olyan receptnél, ami úgy indul, hogy piríts meg olajon lisztet és a hagymát.

A színe nagyon barna, ezért én általában több pirospaprikát használok, hogy egy kicsit javítsak a színén. És a végén megszórom mindig egy kis zöldfűszerrel.

Önmagával való sűrítés

A főzelekéket, krémleveseket és a szószókat lehet ezzel a módszerrel besűríteni. Csak ki kell venni az egyharmadát a zöldségnek, leturmixoljuk, majd visszatesszük, így sűrű is lesz, meg zöldségdarab is marad. Ha nem ragaszkodunk az utóbbihoz, akkor az egészet leturmixolhatjuk.

A krumplinál, babnál, borsónál, lencsénél nagyon jól működik. A gyökérzöldségeknél mérsékelten. A magas víztartamú tökféléknél kevésbé.

(Pürék esetében sokat javít az állagon, ha egy sűrű szűrőn átpasszírozzuk.)

Étkezési keményítővel való sűrítés

Szintén leveseknél, főzeléknél lehet alkalmazni. Egy kanálnyi étkezési keményítőt csomómentesre kell keverni egy merítőkanálnyi főzőlével. Hozzáadjuk, hagyjuk, hogy egyet forrjon és besűrűsödik.

Ha extrázni akarjuk, akkor az étkezési keményítős masszába rakhatunk egy kis (növényi) tejszínt is.

Tovább

Klasszikus túrófánk recept kezdőknek

Túrófánkot mindenki tud sütni!  Még a full kezdő fánksütők is. Két dologra kell figyelni: kicsi fánkokat formázzunk a tésztából akkor könnyebben átsül és lehetőleg alacsony lángon süssük. Ennyi. 

Friss vlogposzt

Tovább

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com