Most kivételesen egy 18+-os tíz perc alatt a kevésbé rutinos konyhatündérek által is összedobható elegáns levest hoztunk nektek. És a főzés végén diszkréten megállapítottuk, hogy a sárgadinnye nagyon szereti a pezsgőt és a chilit.
Friss vlogposzt!
Most kivételesen egy 18+-os tíz perc alatt a kevésbé rutinos konyhatündérek által is összedobható elegáns levest hoztunk nektek. És a főzés végén diszkréten megállapítottuk, hogy a sárgadinnye nagyon szereti a pezsgőt és a chilit.
Friss vlogposzt!
A férjemben van valami megfoghatatlan az olasz néplélekből, mégha a felmenői között csak magyarok, szerbek, svábok és szerbek vannak.
Emlékszem, majd tíz évvel ezelőtt, mikor még csak a kapcsolatunk romantikus hangulatában addig ismételte nekem a Juventus kezdő csapatát, hogy a nyár végére kivülről fújtam.
Nah, utána meg is kérte a kezem. De ez egy másik, jóval hosszabb történet.
Visszatérve Olaszországra... Idén is odamentünk volna nyaralni, finomságokat kóstolni és habos kapucsínót inni. (A tavalyi főzésünket Triesztben itt nézhetitek meg.) Hát a koronavírus keresztül húzta a terveinket, és le kellett mondanunk. Azóta többször (értsd: heti egyszer biztosan) valami olaszt eszünk. Nem, nem azt a magyaros átiratot, hanem az autentikusat. A férjem ragaszkodik hozzá.
A szülinapjára rendeltem egy kis olasz meglepetéscsomagot, amiből készítettünk neki Illéssel egy pappa di pomodorót, vagyis toszkán paradicsomlevest. 30 perc alatt tokkal-vonóval megvoltunk és még a maradék szikkadt kenyeret is felhasználtuk.
Friss vlogposzt!
Lélekmelengető édesburgonyakrémleves körtével és enyhe ázsiai beütéssel. Minden mentes és borzasztóan finom. Gyerekeknek szigorúan levesgyönggyel, felnőtteknek pirított mandulával és zöldfűszerekkel! Friss vlogposzt!
Hozzávalók:
Nálunk elképzelhetetlen a karácsony halászlé vagy valamilyen halleves nélkül! Többször készítettünk már hagyományos pontyhalászlevet, finn lazaclevest. Idén pedig biztosan szicíliai halleves lesz a menü, amelyhez külön alaplevet kell főzni. Ó, nem kell megijedni, nem kell egy napot hozzá a konyhában tölteni, az expressz alaplé percek alatt összedobható. Utána meg csak bele kell dobálni a hozzávalókat.
A mostani főpróba annyira jól sikerült, hogy egy kiskanálnyi sem maradt belőle! Friss vlogposzt!
Hozzávalók hat személyre:
A díszítéshez (elhagyható)
"Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik."- mi már nem fogunk. Illés biztosan nem. Mi már előmártonoztunk annak ellenére, hogy nem olyan könnyű libahúshoz jutni. Még combokat csak-csak könnyű szerezni, de a libaaprólék már ismeretlen fogalom. Mindegy szárnytőből, libamellből és nagyjából két kiló zöldségből olyan levest főztünk, hogy mindenki megnyalta mind a tíz ujját. Friss vlogposzt!
Hozzávalók négy személyre:
A tálaláshoz