Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zöldséges tojásmuffin

Nagyon szeretem, ha lassan indul a reggel, és nem kell mindnyájunknak valahova időre beérnie. Ilyenkor lassan elkortyolgatom a kávémat, és készítek egy tojást. Lehet az frittata, amatriciana tojás, vagy akár a lisztmentes tojásmuffin is. Ez utóbbi olyasmi mint a rántotta, de kis sonkakosárkákban (már ha nem dézsmálják meg a gyerekek) muffinsütőben készül. Rántottarajongóknak kötelező! Friss vlogposzt!

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 8-10 tojás
  • egy csokor újhagyma
  • egy fél zöld paprika
  • egy fél piros paprika
  • egy csomag serrano sonka
  • pici olívaolaj
  • ízlés szerint só és fokhagymapehely

Tovább

Schiaccia: finomság szüretre

Ősszel, amikor már nincs olyan meleg, sokkal szívesebben gyújtom be a sütőt. Nincs jobb, mint este, miután lefektettük a gyerekeket, a férjemmel egy pohár bor mellett a konyhánkban beszélgetni és egy olyan finomságot kóstolni, mint a schiaccia. Ez egy gyakorlatilag egyfajta édes olasz lepénykenyér, amelynek a tetejébe kék szőlőszemeket nyomkodnak. Egy igazi szüreti csemege, amit pillanatok alatt el lehet készíteni, még akkor is, ha egy két és fél éves "segít". Friss vlogposzt!

Hozzávalók:

  • 250 g tönkölyliszt
  • 150 g finomliszt (vagy kenyérliszt)
  • 3 teáskanál barna cukor
  • 2 teáskanál só
  • 4 cent olívaolaj
  • 2 deci langyos víz
  • 2 csomag instant élesztő
  • 1,5 deci száraz fehér bor
  • 2-3 fürt kék szőlő

Tovább

Őszi sütőtökös csirke

A férjemmel az egyik első közös receptünk a sütőtökös póréhagymás csirke egypontnullás változata volt. Azért is szeretjük, én legalábbis, mert a tököt nem kell elősütni, hanem csak fel kell kockázni és beledobálni a serpenyőbe. Az évek alatt persze finomhangoltuk a fűszerezést így lett egy kicsit indiai curry-re hajazó, testet-lelket megmelengető, gyors őszi ebéd. Remekül illik hozzá a kuszkusz, a bulgur, a rizs, saláta, vagy bármilyen tetszőleges lepénykenyér.

A többi kiderül a legfrissebb vlogposztból!

Hozzávalók négy személyre

  • 500 gramm csirkemell
  • egy kisebb sütőtök fele
  • egy szál póréhagyma
  • 4-5 darab babérlevél
  • egy rúd fahéj
  • négy gerezd fokhagyma
  • 2 centi friss gyömbér reszelve
  • három teáskanál őrölt fahéj
  • másfél deci kókusztejszín
  • (egy szál chilipaprika- ha csak felnőttek esznek belőle)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint kókuszzsír a pirításhoz

Tovább

Filléres gyümölcscsoki házilag 

Idén ősszel rengeteg almánk termett. Úgy gondoltam, hogy összekötöm a kellemest és a hasznossal és készítünk a gyerekekkel gyümölcscsokit. (A felnőtteknek csak müzliszeletet, de így sokkal jobban hangzik.) Az előkészítése nagyjából öt perc, abból három az alma összevágása, kettő a massza összekeverése. A maradék munkát meg elvégzi a sütő. 

Friss vlogposzt, amiből kiderül, hogy mielőtt összekeverünk valamit valamivel feltétlenül meg kell kóstolni. Lehetőleg többször.

Hozzávalók egy gáztepsihez:

  • két csésze zabpehely
  • két nagyobb vagy három kisebb alma
  • egy marék magkeverék (kesu, dió, törökmogyoró)
  • egy evőkanál fahéj
  • két evőkanál méz
  • kb. másfél deci víz
Tovább

Bakwan jagung, az indonéz kukoricatócsni

vlog mentes recept gyerekkel főzni kukoricatócsni
Mindnyájan repetáztunk belőle!

Fehérváron a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon szokás, hogy a világ minden tájáról érkező táncosok a folkestjükre nemcsak tánccal, hanem egy kis kóstolóval készülnek. Idén az indonéz csapat például bakwan jagungot, ami gyakorlatilag édes-sós hagymás-kukoricás tócsni, készített. Annyira megtetszett ez az egyébként rettenetesen egyszerű recept, hogy elkértem tőlük, és otthon is megsütöttük.

A lassan két és fél éves Illés majdnemhogy egyedül állította össze a tésztát. Közben kóstolgatta a kukoricát. A nagyobbik, Ágoston főzés helyett inkább a háttérben játszott. Azért mire kisült az első adag, megjelent az asztalnál, mert azt hitte kész a rántott hús... Friss vlogposzt!

Hozzávalók négy személyre:

  • két kisebb konzerv kukorica
  • egy csomag újhagyma
  • 200 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • 3 tojás
  • két-három evőkanál édes szójaszósz
  • egy teáskanál fokhagymapehely
  • ízlés szerint bors

A mártogatóshoz:

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • egy teáskanálnyi narancslé
  • ízlés szerint chili
Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com