Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gazpacho zsenge zöldborsóval

A gazpacho egy paradicsomos spanyol zöldségleves, amit nyáron hidegen tálalnak. Rengeteg variációja létezik. Mi most paprikával, uborkával és zsenge zöldborsóval készítettük, és az ízeket a kertből szedett zöldfűszerekkel dobtunk fel. Nézzétek meg a legfrissebb vlogposztunkat, amiből kiderül mekkorára nő a lestyán, ha kellő napfényt kap!

Hozzávalók négy személyre:

  • egy csokor újhagyma
  • egy kígyóuborka
  • két kápia paprika
  • 500 gramm borsó
  • 500 gramm paradicsompüré (passata)
  • négy cent olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • két kiskanálnyi tabasco szósz
  • három nagyobb levél friss lestyán
  • három nagyobb levél friss menta
  • három nagyobb levél friss bazsalikom
  • néhány levél görög bazsalikom
  • (ha szükséges kicsi víz)

 

Tovább

Grissini, a kerti partik királya

Nagyon várjuk a nyarat, hogy végre grillezhessünk egy nagyot a kertben! Egy-egy ilyen alkalomra mindig szoktam sütni. Például grissinit feketeszezámmal és kakukkfűvel, ami Itália szószba mártogatva szuper bor-vagy sörkorcsolya, de a gyerekek is szívesen elropogtatják két trambulinozás és homokozás között. Friss vlogposzt!

Hozzávalók egy tepsihez

A grissinihez:

  • 350 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • egy csomag instant élesztő
  • két teáskanál gyümölcscukor
  • kb. 2 deci langyos víz
  • nyolc cent olívaolaj
  • egy evőkanál friss kakukkfű
  • két evőkanál feketeszezám
  • egy csipet só

A szószhoz:

  • egy kisebb fej vöröshagyma
  • egy deci paradicsompüré
  • egy deci vega tejföl ( vagy tejszín)
  • egy deci zöld pesztó
  • ízlés szerint bors

Tovább

Hamis flódni torta villámgyorsan

Nincsen benne fehér cukor, liszt és tej, mégis pikk-pakk elfogy.

Nálunk májusban indul be a szülinapi szezon. A férjem kezdi, aztán jön anyukám, a nagyobbik fiam, apu, a papa és én, és akkor még nem beszéltünk a névnapokról. A gyerekek persze örülnek, mert majdnem minden hétvégén van gyertyás, vagy legrosszabb esetben csillagszórós torta.

A férjemnek minden évben sütök valamit. Idén flódnitortát kért. Nagyon örültem neki, pláne mikor felfedeztem, hogy nincsen itthon mák. Sebaj volt helyette chiamag! Mivel nem kellett sütni, tokkal-vonóval negyven perc alatt megvoltam mindennel, még úgy is, hogy a kisebbiknek B-napja volt és végig vagy a lábamon, vagy a kezembe vagy a hajamba csimpaszkodott. Utána még hagytam két órát a hűtőben pihenni, hogy szépen érjenek össze az ízek.

Hozzávalók ( kicsi, 16 centis formához)

Az alaphoz:

  • egy bögre zabpehely (finomra őrölt)
  • fél citrom leve
  • egy deci zabtej ( lehet nyilván sima is)
  • két kanál kókuszszirup ( mézzel is helyettesíthető)
  • ötven gramm növényi vaj
  • egy csipet só

A krémhez:

  • két alma ( édesebb fajtát válasszunk)
  • egy evőkanál őrölt fahéj
  • négy evőkanál szilvalekvár ( nekem fűszeres volt otthon- köszi Rita!)
  • fél citrom leve
  • két kanál kókuszszirup
  • 100 gramm chiamag
  • két deci zabtej
  • két darab lapzselatin ( vagy egy zacskó zselatin fix)
  • egy teáskanál vanília kivonat

A zabpehelyet egy kis fazékba szórjuk, majd hozzátesszük az apróra vágott növényi vajat. Belecsurgatjuk a kókuszszirupot, a citromlevet. Megsózzuk és kis lángon nagyjából három perc alatt összefőzzük. Ezután beleöntjük a forma aljába és betesszük a hűtőbe kábé tíz percre. Közben felvágjuk az almát vékony szeletekre és beleforgatjuk a fahéjba. Ezután kivesszük a tortát a hűtőből. Az alapot megkenjük szilvalekvárral, majd rápakoljuk az almát. Utána ismét visszatesszük az egészet a hűtőbe.

Közben egy kis lábasban meglangyosítjuk a zabtejet. Belecsurgatjuk a citromlevet, a kókuszszirupot, a vaníliakivonatot, aztán beleszórjuk a chiamagot. Lecsukjuk a gázt. Alaposan összekeverünk mindent. Végül a beáztatott lapzselatint is belekeverjük. Ha ezzel megvagyunk, akkor öntjük a „krémet” a tortára, majd ismét visszatesszük pihenni tíz percre. Addig vagy bepakoltok a mosogatógéppel vagy kézzel elmosogatjátok a romokat, összepakoltok vagy a gyerekeket rendezitek. Végül megint jöhet egy vékony réteg szilvalekvár és a szélére néhány szeletke alma, majd visszatesszük úgy két órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Végül jöhet a gyertya, a csillagszóró meg a Ma van a szülinapom-pom-pom...

Tovább

Balatoni ízek újratöltve

A lángos, a palacsinta és a gofri - a balatoni édességek szentháromságja. Tavaly ilyenkor a férjem már csobbant egyet a tóban, most meg.. Hogy egy kicsit jobban érezzük a nyarat a tavaszi őszben, a gyerekekkel egészséges gofrit sütöttünk a konyhában, amihez még házi mogyorókrémet is készítettünk. Hogy hogyan? Nézzétek meg a friss vlogposztunkat!

Hozzávalók:

A krémhez:

  • egy bögre mogyorókrém

  • három evőkanál gyümölcscukor (lehet másfajta édesítőt is használni)

  • egy evőkanál kakaópor

  • hatvan gramm kókuszolaj

  • egy teáskanál vaníliakivonat

  • egy deci növényi tej

A gofrihoz (kb. 10 darabhoz)

  • 300 gramm teljes kiőrlésű liszt

  • egy banán

  • két tojás

  • hatvan gramm kókuszolaj

  • egy zacskó sütőpor

  • két evőkanál gyümölcscukor

  • két-három deci zabtej

Tovább

Omlós csirkeszárnyak, a nagy kedvenc

vlog mentes recept csirkeszárny gluténmentes tejmentes

A nagy baráti beszélgetések, hétköznapi családi vacsik vagy az éjszakába nyúló sorozatmaratonok nagy kedvence az omlós csirkeszárny fokhagymás-korianderes mártogatóssal. Puha, szaftos, kellemesen fűszeres és nem lehet belőle eleget készíteni. A többi kiderül a legfrissebb vlogposztból!

Hozzávalók nyolc csirkeszárnyhoz:

A páchoz:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • egy evőkanál almaecet
  • egy deci bor

A fűszeres kéreghez:

  • 3 evőkanál édes pirospaprika
  • egy evőkanál fokhagymapor
  • egy evőkanál kakukkfű
  • egy evőkanál koriander
  • ízlés szerint só és bors

A mártogatóshoz:

  • egy pohár tejföl ( Én vegán változatot használtam, de nyilván jó a sima is, ha nem vagytok rá érzékenyek!)
  • ízlés szerint só
  • néhány levél koriander

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com