A reblog.hu-n való regisztráció időpontja, a reblog.hu megtekintése során
rögzítésre kerül az utolsó belépés időpontja, illetve egyes esetekben -
a felhasználó számítógépének beállításától függően - a böngésző és az
operációs rendszer típusa valamint az IP cím.
Ezen adatokat a rendszer automatikusan naplózza.
Süti beállítások
Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra,
illetve profilinformációk tárolására alkalmas - jelsorozat, melyet a szolgáltatók
a látogatók számítógépére helyeznek el...
A szolgáltatást a Mediaworks Hungary Zrt.
(székhely: 1082 Budapest, Üllői út 48., továbbiakban: „Szolgáltató”) nyújtja
az alább leírt feltételekkel. A belépéssel elfogadod felhasználási feltételeinket.
A gazpacho egy paradicsomos spanyol zöldségleves, amit nyáron hidegen tálalnak. Rengeteg variációja létezik. Mi most paprikával, uborkával és zsenge zöldborsóval készítettük, és az ízeket a kertből szedett zöldfűszerekkel dobtunk fel. Nézzétek meg a legfrissebb vlogposztunkat, amiből kiderül mekkorára nő a lestyán, ha kellő napfényt kap!
Nagyon várjuk a nyarat, hogy végre grillezhessünk egy nagyot a kertben! Egy-egy ilyen alkalomra mindig szoktam sütni. Például grissinit feketeszezámmal és kakukkfűvel, ami Itália szószba mártogatva szuper bor-vagy sörkorcsolya, de a gyerekek is szívesen elropogtatják két trambulinozás és homokozás között. Friss vlogposzt!
Nálunk májusban indul be a szülinapi szezon. A férjem kezdi, aztán jön anyukám, a nagyobbik fiam, apu, a papa és én, és akkor még nem beszéltünk a névnapokról. A gyerekek persze örülnek, mert majdnem minden hétvégén van gyertyás, vagy legrosszabb esetben csillagszórós torta.
A férjemnek minden évben sütök valamit. Idén flódnitortát kért. Nagyon örültem neki, pláne mikor felfedeztem, hogy nincsen itthon mák. Sebaj volt helyette chiamag! Mivel nem kellett sütni, tokkal-vonóval negyven perc alatt megvoltam mindennel, még úgy is, hogy a kisebbiknek B-napja volt és végig vagy a lábamon, vagy a kezembe vagy a hajamba csimpaszkodott. Utána még hagytam két órát a hűtőben pihenni, hogy szépen érjenek össze az ízek.
Hozzávalók ( kicsi, 16 centis formához)
Az alaphoz:
egy bögre zabpehely (finomra őrölt)
fél citrom leve
egy deci zabtej ( lehet nyilván sima is)
két kanál kókuszszirup ( mézzel is helyettesíthető)
ötven gramm növényi vaj
egy csipet só
A krémhez:
két alma ( édesebb fajtát válasszunk)
egy evőkanál őrölt fahéj
négy evőkanál szilvalekvár ( nekem fűszeres volt otthon- köszi Rita!)
fél citrom leve
két kanál kókuszszirup
100 gramm chiamag
két deci zabtej
két darab lapzselatin ( vagy egy zacskó zselatin fix)
egy teáskanál vanília kivonat
A zabpehelyet egy kis fazékba szórjuk, majd hozzátesszük az apróra vágott növényi vajat. Belecsurgatjuk a kókuszszirupot, a citromlevet. Megsózzuk és kis lángon nagyjából három perc alatt összefőzzük. Ezután beleöntjük a forma aljába és betesszük a hűtőbe kábé tíz percre. Közben felvágjuk az almát vékony szeletekre és beleforgatjuk a fahéjba. Ezután kivesszük a tortát a hűtőből. Az alapot megkenjük szilvalekvárral, majd rápakoljuk az almát. Utána ismét visszatesszük az egészet a hűtőbe.
Közben egy kis lábasban meglangyosítjuk a zabtejet. Belecsurgatjuk a citromlevet, a kókuszszirupot, a vaníliakivonatot, aztán beleszórjuk a chiamagot. Lecsukjuk a gázt. Alaposan összekeverünk mindent. Végül a beáztatott lapzselatint is belekeverjük. Ha ezzel megvagyunk, akkor öntjük a „krémet” a tortára, majd ismét visszatesszük pihenni tíz percre. Addig vagy bepakoltok a mosogatógéppel vagy kézzel elmosogatjátok a romokat, összepakoltok vagy a gyerekeket rendezitek. Végül megint jöhet egy vékony réteg szilvalekvár és a szélére néhány szeletke alma, majd visszatesszük úgy két órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Végül jöhet a gyertya, a csillagszóró meg a Ma van a szülinapom-pom-pom...
A lángos, a palacsinta és a gofri - a balatoni édességek szentháromságja. Tavaly ilyenkor a férjem már csobbant egyet a tóban, most meg.. Hogy egy kicsit jobban érezzük a nyarat a tavaszi őszben, a gyerekekkel egészséges gofrit sütöttünk a konyhában, amihez még házi mogyorókrémet is készítettünk. Hogy hogyan? Nézzétek meg a friss vlogposztunkat!
Hozzávalók:
A krémhez:
egy bögre mogyorókrém
három evőkanál gyümölcscukor (lehet másfajta édesítőt is használni)
A nagy baráti beszélgetések, hétköznapi családi vacsik vagy az éjszakába nyúló sorozatmaratonok nagy kedvence az omlós csirkeszárny fokhagymás-korianderes mártogatóssal. Puha, szaftos, kellemesen fűszeres és nem lehet belőle eleget készíteni. A többi kiderül a legfrissebb vlogposztból!
Hozzávalók nyolc csirkeszárnyhoz:
A páchoz:
3 evőkanál olívaolaj
egy evőkanál almaecet
egy deci bor
A fűszeres kéreghez:
3 evőkanál édes pirospaprika
egy evőkanál fokhagymapor
egy evőkanál kakukkfű
egy evőkanál koriander
ízlés szerint só és bors
A mártogatóshoz:
egy pohár tejföl ( Én vegán változatot használtam, de nyilván jó a sima is, ha nem vagytok rá érzékenyek!)
Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.