Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

10 perces zöldborsókrém mentával

Néhány évvel ezelőtt hirtelen felindulásból tettem mentát és szerecsendiót a borsólevesbe. Amikor megkóstoltam, megszólalni sem bírtam! Álmomban sem hittem, hogy ennyire jól passzolnak egymáshoz.

Most egy elronthatatlan borsómártogatóst hoztam nektek, amibe szintén került menta és szerecsendió. Egy szuper partikaja, amivel nem kell órákat szöszmötölni. A maradék meg feldobja a reggeli pirítóst.

Friss vlogposzt!

Tovább

Ezeket főzzük karácsonyra!

karácsony menüsor vlog

Az előző évekhez hasonlóan most is összeállítottunk egy karácsonyi menüsort, amit viszonylag kevés munkával bárki összeállíthat. Jó, ezek nem gyors ételek, de a munka oroszlán részét a sütő vagy éppen a hűtő végzi. Klasszikus, de mégis modern fogások, amelyekkel nem lehet hibázni. Mi ezekkel várjuk a vendégeket!

Nálatok mi lesz a menüsor?

Előétel: Szicíliai halleves házi kovászos kenyérrel

Ha ragaszkodtok a halhoz, de nem akartok halászlevet vagy rántott pontyot készíteni, akkor szuper választás lehet a szicíliai halleves. Picit paradicsomos, kellemesen karakteres, és mégis könnyed. Klasszul lehet tunkolni például házi kovászos kenyérrel.

 

Főétel: Burgundi marharagu édesburgonyapürével

A burgundi marharagu abban különbözik a hagyományos marhapörkölttől, hogy teli van zöldséggel. Ezt ma fogom elkészíteni, mert nagyjából 3 óra kell, míg elkészül és holnapra az ízek még jobban összeérnek. Az édesburgonyapüré receptje még a fiúk hozzátáplálásos időszakából származik, de azóta is nagy kedvenc.

Desszert: Kókuszos panna cotta téli cseresznyével

Ezt is ma fogom elkészíteni. Mondjuk épp csak mindent 3 perc alatt összemelegítek, aztán mehet az egész a hűtőbe egy éjszakára. Másnap csak megdíszítek a téli cseresznyékkel.

Bónusz desszert: Mentes gesztenyegolyó

Az örök családi kedvenc. Sosem lehet belőle eleget készíteni és remekül be lehet vonni a gyerekeket.


Mi ezzel kívánunk boldog karácsonyt Nektek! Legközelebb a két ünnep között egy (szilveszteri) egészséges nasival jövünk!

Tovább

5 jótanács a karácsonyi menühöz

praktika karácsony karácsonyi menü menüsor

Évekkel ezelőtt azt hittem szenteste be kell mutatnom a teljes főző-és sütőtudományomat, ezért napokkal előtte saját magam készítettem a szaloncukrot, sütöttem a tortalapokat, pácoltam a húst, csomagoltam az ajándékokat, próbáltam a takarítás végére érni…

Nem számított, hogy előtte sok volt a dolog a munkahelyen, épp kerülgetett az influenza, a nagyobbik fiam vagy random mód kelt éjszaka vagy nyolc hónapos terhesen a kisebbik fiam az epémmel focizott a hasamban. Így esett meg, hogy 24-én nagyjából úgy estem be a fa alá és alig volt erőm elénekelni a Mennyből az angyalt.

Akkor megfogadtam, jövőre okosabban csinálom! Beosztom a munkát és kiszervezem a feladatokat és a legfontosabb szenteste a családi vacsorán, ahol vendégül látjuk a férjem szüleit és húgát, nem lesz húsz fogás, hatféle sütemény, mert ember nem bírja azt végigenni. Ha meg mégis sikerül, akkor rozmárként terül el a fa mellett. A menü kitalálásánál és a kivitelezésénél a következőket veszem figyelembe:

  • Lesz egy leves, egy főétel általában kétféle körettel és egy- nagyon max kétfajta desszert. Semmi több, így vacsora után marad energiánk érdemben beszélgetni.

  • Ha kétségeim vannak, hogy mi illik mihez, akkor maradok a klasszikus hal-marha (vagy vad)- csoki vonalon. Ezzel sosem lehet hibázni.

  • Nem 24-én akarom megváltani a világot, ezért csak olyat főzök, amit már év közben többször is készítettem, így kisebb valószínűséggel üt be a krach. (Bár tavaly az utolsó előtti pillanatban sikerült levernem a csokitortát a pultról…)

  • Amit lehet kiszervezek és megosztok. Például idén a férjem feladata lesz a leves, és 23-án a gyerekekkel közösen gyúrjuk majd a gesztenyegolyót.

  • Többnyire olyan ételeket választunk, amit már előző nap is el lehet készíteni. Egy húsos ragu például másnap sokkal finomabb, mert sokkal jobban összeérnek az ízek. Kellően nagy adagnál meg a 24-i ebédprobléma is le van tudva.

A fentiek tükrében 24-én marad idő többek között az ünnepi frizurára, az olvasásra, a karácsonyfa díszítésére, a régi égősor javítására, a közös társasozásra és a gyerekekkel való játékra is. Ha meg valami lemarad, az meg úgysem volt olyan fontos, elvégre karácsonynak a lelkünkben kell megszületni!

Tovább

Három szuperhasznos ajándék házi szakácsoknak

Lánykoromban a karácsonyi ajándékaim nagyjából a könyv-ruha-ékszer tengelyen mozgott. Miután férjhez mentem, egyre többször kaptam valami a háztartásban hasznosat például pohárszettet, desszertes tányérokat, kávés bögréket, késkészletet, edényeket… Igaz, szerencsére nem kaptam elektromos kést, ami csak berregni tud vagy az első használat közben kettétörő krumplinyomót sem, mint más szerencsés családtagok. Bevallom őszintén, mikor kibontottam a csomagokat karácsonykor, nem csillant fel a szemem. Persze, megköszöntem. Meg szeretettel is adták...

Néhány hónap múlva már másképp gondoltam, amikor a hús darabolásához kellett az új kés, vagy nagy ügyességében a harmadik poharat is eltörtem. Az évek során aztán én is megváltoztam. Sokkal praktikusabb lettem, hiszen tudom egy jó eszközzel, legyen az bármi, sokszor sok bosszankodást, időt takarítok meg!És az idő az kincs! A minőségi meg pláne! Összeszedtem három szuper ajándékot, ami igazán hasznos és időspóroló eszköz egy konyhában!

1. Kontakt grill

Ki ne szeretne grillezni?! Miért ne hosszabbíthatnánk meg a szezont!? Csak egy kontaktgrillre van szükség, és hiába esik kint a hó, sistereghet a hal, a cukkini, meg a padlizsánkarika a lapokon. Érdemes olyat választani, amelynek van külön zsiradékgyűjtő tálcája, mert akkor a trutyi nem folyik ki. Bár az ételeknek nincs az a hagyományos füstös utóíze, mint a faszenes verziónál, viszont kisebb helyet foglal és pillanatok alatt felmelegszik. Az ára típustól függően tíz és húsz ezer forint körül mozog.

2. Késes aprító

Nagyon sokoldalúan használható a késes aprító is. Lehet benne zabot darálni, zöldségkrémet készíteni. A csonthéjasokkal, mint a mogyoró, dió, mandula is elbánik, sőt a szikkadt kenyérből kiváló házi morzsát varázsol. 10 ezer forintért nagyon szuper kis készülékeket lehet kapni.

3. Vaslábas

Szerintem az egyik leghasznosabb edényfajta, mert magában tartja a forró gőzt, ezért minden, ami benne készül, extra omlós lesz. Én általában húsos ragukhoz, egészben sült szárnyasokhoz használom, és azokhoz a fogásokhoz, amelyeket az elején a tűzhelyen főzni kell, utána meg sütni. Ebben az esetben nem kell elővennem (majd elmosogatnom pluszban) egy tepsit, minden a vaslábasban készül. Mellesleg kenyeret is lehet benne sütni. Formától, mérettől függően 8-10 ezer forintba kerül.

 

Tovább

Római lecsó: bármelyik diétába jó

A nyár számomra egyet jelent a lecsószezonnal. A paprika-paradicsom-hagyma triumvirátuson túl érdemes a mediterrán változatokat is kipróbálni. Mi most a gyerekekkel római lecsót sütöttünk sütőben.

A cukkinin és a paradicsomon kívül, tettünk bele egy kis articsókát is. Ez az érdekes virágszerű zöldség serkenti az emésztést, beállítja a koleszterinszintet és kiváló vízhajtó hatású, így gyakorlatilag bármelyik diétába beleilleszthető. Friss vlogposzt!

Hozzávalók 3 főre:

  • egy cukkini
  • 250 gramm koktélparadicsom
  • 3 fej articsóka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy citrom leve
  • ízlés szerint fokhagymagranulátum
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • négy cent olívaolaj
  • néhány levél bazsalikom
Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com