Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amikor a fiúk sütnek!

Az utóbbi egy évben rengeteget sütöttünk-főztünk Ágostonnal és Illéssel, úgyhogy most a világ egyik legegyszerűbb nassolnivalóját, a kovászchipset, majdnem teljesen egyedül készítették el. Nyilván nem ők tolták be a sütőbe, mert ahhoz még kicsik, de élvezettel kenték (az amúgy frissítés során egyébként kidobásra ítélt) kovászt a sütőpapírra, szórták a feketeszezámmagot, és élvezettel tekerték a fűszermalmot! Néhol kicsit sok lett, de hát jól szórakoztak.

Szuper szilveszteri nasi, de feldobja a családi filmnézést és a kengurusakkot is!

Hozzávalók:

  • 100 gramm kovász
  • egy evőkanál feketeszezámmag
  • egy teáskanál só
  • egy teáskanál fokhagymapehely
Tovább

Ezeket főzzük karácsonyra!

karácsony menüsor vlog

Az előző évekhez hasonlóan most is összeállítottunk egy karácsonyi menüsort, amit viszonylag kevés munkával bárki összeállíthat. Jó, ezek nem gyors ételek, de a munka oroszlán részét a sütő vagy éppen a hűtő végzi. Klasszikus, de mégis modern fogások, amelyekkel nem lehet hibázni. Mi ezekkel várjuk a vendégeket!

Nálatok mi lesz a menüsor?

Előétel: Szicíliai halleves házi kovászos kenyérrel

Ha ragaszkodtok a halhoz, de nem akartok halászlevet vagy rántott pontyot készíteni, akkor szuper választás lehet a szicíliai halleves. Picit paradicsomos, kellemesen karakteres, és mégis könnyed. Klasszul lehet tunkolni például házi kovászos kenyérrel.

 

Főétel: Burgundi marharagu édesburgonyapürével

A burgundi marharagu abban különbözik a hagyományos marhapörkölttől, hogy teli van zöldséggel. Ezt ma fogom elkészíteni, mert nagyjából 3 óra kell, míg elkészül és holnapra az ízek még jobban összeérnek. Az édesburgonyapüré receptje még a fiúk hozzátáplálásos időszakából származik, de azóta is nagy kedvenc.

Desszert: Kókuszos panna cotta téli cseresznyével

Ezt is ma fogom elkészíteni. Mondjuk épp csak mindent 3 perc alatt összemelegítek, aztán mehet az egész a hűtőbe egy éjszakára. Másnap csak megdíszítek a téli cseresznyékkel.

Bónusz desszert: Mentes gesztenyegolyó

Az örök családi kedvenc. Sosem lehet belőle eleget készíteni és remekül be lehet vonni a gyerekeket.


Mi ezzel kívánunk boldog karácsonyt Nektek! Legközelebb a két ünnep között egy (szilveszteri) egészséges nasival jövünk!

Tovább

Ünnepi paprikás krumpli

A férjem szerint a paprikás krumpli mentes étel. Nincsen benne liszt, tojás, sőt még tejtermék sem. Csak egy kis szalonna, meg kolbász, meg ha belelapozunk Széll Tamás-féle diszkontos szakácskönyvbe, akkor egy kis garnéla. Összevontam a szemöldököm. Tulajdonképpen igaza van a férjemnek, ha attól eltekintek, hogy a krumpli összetett szénhidrát, a szalonna meg a kolbász jó értelemben vett zsír. Mivel Illés épp aludt, Ágostonnal nekiálltunk főzni. Igaz, közben vészesen fogyott a pirított kolbász, és szalonna! Friss vlogposzt!

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 3 fej sonkahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél kiló garnéla
  • fél rúd füstölt kolbász
  • 10 dkg szalonna
  • 2 teáskanál paradicsompüré
  • egy deci fehér bor
  • ízlés szerint só, bors, piros paprika

Tovább

Szicíliai halleves karácsonyra

Nálunk elképzelhetetlen a karácsony halászlé vagy valamilyen halleves nélkül! Többször készítettünk már hagyományos pontyhalászlevet, finn lazaclevest. Idén pedig biztosan szicíliai halleves lesz a menü, amelyhez külön alaplevet kell főzni. Ó, nem kell megijedni, nem kell egy napot hozzá a konyhában tölteni, az expressz alaplé percek alatt összedobható. Utána meg csak bele kell dobálni a hozzávalókat.

A mostani főpróba annyira jól sikerült, hogy egy kiskanálnyi sem maradt belőle! Friss vlogposzt!

Hozzávalók hat személyre:

  • 1 kg tengeri hal
  • fél kiló garnéla
  • 500 g sűrített paradicsom
  • 30 g datolyaparadicsom
  • 3 szárzeller
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • egy deci száraz fehér bor
  • egy teáskanál római kömény
  • ízlés szerint só és bors
  • ízlés szerint chilipaprika (elhagyható)

A díszítéshez (elhagyható)

  • néhány kanál parmezán és pár levél bazsalikom
Tovább

Segítünk mi legyen a Mikulás csomagban!

Minden éven nagy dilemma mi kerüljön a Mikulás csomagba. Én azon a véleményen vagyok, hogy rakjuk tele egészséges finomságokkal. Például aszalványokkal, apró ajándékokkal (pl. ceruza, radír, filc stb.) és házi finomságokkal például saját készítésű keksszel vagy gesztenyés-mandulás-zabos cake poppal. Ez utóbbit nagyon könnyű elkészíteni. Tele van hasznos vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal és ráadásul még a sütőt sem bekapcsolni. A siker garantált. Friss vlogposzt!

Hozzávalók

A sütihez:

  • egy csésze zabpehely
  • egy evőkanál (kókuszvirág)cukor
  • egy teáskanál fahéj
  • 200 gramm gesztenyemassza
  • egy teáskanál rumaroma
  • 60 gramm olvasztott növényi margarin
  • egy teáskanál méz
  • egy deci zabtej

A bevonathoz:

  • 100 gramm étcsoki
  • 60 gramm növényi margarin
  • egy maréknyi mandulapehely
Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com