Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Finn lazacleves recept egyszerűen

recept leves lazac karácsony

A lohikeitto, vagyis a finn lazacleves szerintem az egyik legkönnyebben elkészíthető halleves, mert nem kell hozzá halalaplevet főzni. (Mondjuk egy kis zöldségalaplé jól jöhet, de nem fontos.)

A lazacleves pazar nyitánya lehet szenteste az ünnepi vacsorának, feltéve ha nem ragaszkodunk hagyományos halászléhoz.

Tovább

3 diétás karácsonyi süti

Nincs karácsony süti nélkül! De a legjobb, ha olyat készítünk, amiben nincsen vagy a lehető legkevesebb fehér cukor van. A család észre sem fogja venni a különbséget!

Francia narancsos csokitorta

Ez volt az a torta, aminek a tésztáját karácsonykor két évvel ezelőtt levertem a pultról. Majdnem sírtam, de egy kis narancsos krémmel eltakartam a hibát. Azóta is emlegeti a család, annyira jól sikerült.

Hozzávalók: ( nagy tortaforma)

A tésztához:

  • két tábla étcsoki
  • 150 gramm növényi vaj (vagy margarin vagy sima vaj)
  • 150 gramm eritrit (vagy bármilyen édesítőszer)
  • négy evőkanál darált mandula
  • három evőkanál kakaópor
  • 6 tojás
  • egy narancs héja

A krémhez:

  • négy deci növényi tejszín ( lehetőleg kókusz, de lehet sima tejszín is, ha nem vagytok érzékenyek)
  • három narancs leve
  • két evőkanál eritrit (vagy bármilyen édesítőszer)
  • egy evőkanál rumaroma
  • három darab lapzselatin
  • négy darab zabkeksz (opcionális) összetörve

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját egy kanállal kikeverjük az édesítővel. Beleszórjuk a darált mandulát, a kakaóport és belereszeljük az narancshéjat. A fehérjéket keményre verjük a robotgép max fokozatán. Közben pedig vízgőz felett felolvasztjuk a csokit és a vajat. Kevergessük sokat, nehogy odaégjen az alja. Ha kész van, óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe, majd utána belecsurgatjuk a tojásos masszát. Végül az egészet a kivajazott formában 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30 percig sütjük. Amíg a süti hűl a pulton, addig összedobjuk a krémet.

A növényi tejszínt egy kis lábasban feltesszük főni. Beleszórjuk az édesítőt. Belefacsarjuk a narancsokat, és belelöttyintjük a rumaromát. Hagyjuk éppen hogy, hogy gyöngyözni. Majd öt perc múlva csomómentesre keverjük az előtte hideg vízben megáztatott lapzselatint. Ráöntjük a tésztára és belemorzsoljuk a zabkekszet.

Betesszük a hűtőbe három-négy órára, hogy megdermedjen. Ha vacsiig nincsen ennyi időtök, akkor tegyétek a fagyasztóba nagyjából egy órára. (Csak annyira, hogy épp ne fagyjon!)

Néhány karika aszalt narancskarikával vagy reszelt narancshéjjal tálaljuk. És jól mutat rajta a csillagánizs is!

Adjmégegyet gesztenyegolyó

Évek óta visszatérő családi kedvenc. Igazi gyerekbarát süti, még a sütőt sem kell bekapcsolni.  És a punnyadt banánt sem kell kidobni. 

Hozzávalók:

  • 2 adag gesztenyemassza
  • 2 kisebb banán
  • egy pici rumaroma (elhagyható)
  • egy marék szezámmag és/vagy kókuszreszelék

Mentes aszalt szilvás kókuszgolyó

Nagyon hamar elkészül ez a golyó is. Nyugodtan segíthetnek a gyerekek is. Csak arra kell figyelni, hogy menet közben nehogy megegyék az összeset.

Hozzávalók:

  • 200 gramm aszalt szilva
  • 100 gramm aszalt sárgabarack
  • egy marék mandulapehely
  • 50 gramm zabpehelyliszt
  • két evőkanál kakaópor
  • egy érett banán
  • két evőkanál kókuszreszelék

Tovább

Kubu házilag

Illés fiam az utóbbi időben rákapott a gyümölcslevekre, amik sokkal de sokkal finomabbak, ha otthon készítjük őket. (és nincsen bennük annyi cukor, és tele vannak vitaminokkal)

Legutóbb kubut "főztünk" majd egy kiló répából, almából, narancsból és egy kis maradék banánból.

Recept videóval!

Tovább

3 káposztás recept, amit mindenkinek ki kell egyszer próbálnia

A kacsahús mellett ilyenkor novemberben gyakrabban eszünk valamilyen káposztát, mert egészséges és tele van a szervezet számára értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal.

Mindegy, hogy fehér, lila vagy kínai kel, mert sokféleképpen el lehet készíteni. (Bár a gyerekek nyersen szívesen eszik.) Hoztunk nektek 3 káposztás receptet!

Lilakáposztakrém

Hozzávalók két főre:

  • fél kiló lilakáposzta
  • egy nagyobb fej lilahagyma
  • egy deci mandulatejföl ( ha nem vagytok vegánok, tejérzékenyek, akkor lehet sima is)
  • egy evőkanál nyírfacukor
  • egy csipet bors
  • ízlés szerint só

A káposztát szerencsére most nem kell reszelni, hanem egy késsel apróra vágni. Ez egy fantasztikus dolog, egy olyan embernek, mint én, aki utál bármilyen zöldséget gyalulni. Ha ezzel megvagyok, akkor a felkarikázott lilahagymát nemes egyszerűséggel egy kis kókuszzsíron megpirítom. Rádobom az összevágott lilakáposztát, majd felöntöm egy deci vízzel. Nem baj, ha nem lepi el, mert a káposzta úgy is ereszt egy kis levet. A fazekat lefedem egy fedővel, hogy gyorsabban párolódjon. Nagyjából húsz perc múlva beleszórok egy kis sót, borsot. Beleteszek egy evőkanál nyírfacukrot, hogy ne legyen az egész annyira „tömény.”

Nagyjából negyven perc viszont kell ahhoz, hogy a káposzta kellően megfőljön. Tehát ez nem az a fajta köret, mint például a kuszkusz, amit tálalás előtt tíz perccel gyorsan összedobok. A megpuhult káposztáról, hagymáról leöntöm a főzővizet, majd a mandulatejszínnel összeturmixolom. Lehetne még extrázni például almával vagy meggyel, meg egy kis vörösborral is, de szerintem a káposztakrém egypontnullásan önmagában is pazar.

Kimcsi, a világ legegészségesebb étele

Hozzávalók 3 fél literes üveghez:

  • egy fej kínai kel
  • egy szál kígyóuborka
  • fél szál jégcsapretek
  • 5 centi gyömbérszár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy csokor fokhagyma
  • ízlés szerint sárgarépa
  • egy evőkanál halszósz
  • 6 evőkanál szójaszósz
  • 3 teáskanál méz
  • egy teáskanál cayenne bors vagy chilipehely

Grillezett káposzta

Hozzávalók 4 főre:

  • egy fej kínai kel (vagy káposzta)
  • egy evőkanál mogyórolaj
  • egy evőkanál ghi vagy vaj
  • egy marék mogyoró
  • fél citrom leve
  • néhány gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint chili és só

Tovább

Narancsos kacsacombok a sütőből

Tökéletes kacsacombot bárki tud sütni! Egy titka van az elején magas hőfokon kell sütni, utána pedig alacsonyon bő két és fél órát. Most narancsos kacsacombokat készítettünk a sütőben. Tunkolni kötelező!

Recept a friss vlogposztban!

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com