Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mézkaramellás füge pisztáciával

füge recept desszert vlog

Egyik nap a férjemnek támadt egy kiváló ötlete. Elkészítette élete első desszertjét: a mézkaramellás fügét. Egyszerre volt krémes, ropogós, savanyú, édes és sós. Annyira jól sikerült, hogy elkértem tőle a receptet.

Nem volt egyszerű, mert ő tényleg csak olyan gondolomformán főz. Friss vlogposzt néhány fügefanevelési tippel!

Tovább

A káposzta grillezve jó!

kínai kel köret recept

Bár a múlt héten a fiúk elmentek oviba és suliba, úgy döntöttünk családilag, hogy nincsen vége a nyárnak. Előkaptam hát a kontakt grillt, rádobáltam néhány cikkely kínai kelt, aztán indulhatott a családi, szuperhősös parti.

Friss vlogposzt!

Tovább

Mutatjuk, hogy nem lesz keserű a padlizsánkrém!

Mindegy, hogy fakés vagy fémvilla! Egy a lényeg: nem mindegyik padlizsán alkalmas krémnek!Friss vlogposzt, amiből az is kiderül, hogy padlizsánt lehet balkonládában is nevelni!

Tovább

3 bombabiztos padlizsános recept

Egyik nagy kedvencünk a padlizsán, mert sokféleképpen el lehet készíteni. Most hoztunk nektek kétféle töltött verziót, és a nagy kedvencünket a gyorsan összedobálom francia lecsót.

1. Zellerrel, dióval töltött padlizsán


Hozzávalók két személyre:

  • négy-öt darab mini padlizsán ( ha nem kaptok, akkor két sima)

  • egy nagyobb fej lilahagyma

  • egy csokor szárzeller

  • egy marék durvára vágott dió

  • hat gerezd fokhagyma ( ha szeretitek lehet több is)

  • egy evőkanál borecet ( vagy 10%-os sima ételecet)

  • néhány levél bazsalikom

  • egy teáskanál só

  • ízlés szerint olívaolaj

A mini padlizsánok tetejéről levágjuk a kalapot és a belsejét kikanalazzuk. Nem kell megijedni! Ez a recept legszemetebb, sziszifuszibb része, de nagyjából tíz perc energiabefektetéssel meg lehet oldani. A belsejét félretesszük, a külsejét pedig egy kerámia tálba pakoljuk.

Olívaolajon megfuttatjuk a diót. Mikor kezd egy kis színe lenni, rácsurgatjuk a mézet és hozzádobjuk a lilahagymát és a szárzellert. Aláöntünk egy deci vizet és pár percet rotyogtatjuk, majd jöhet a padlizsán belseje. Alaposan összedolgozzuk az egészet. Megsózzuk, belekeverjük az összezúzott fokhagyma gerezdeket és meglöttyintjük egy kis borecettel. Hagyjuk kicsit pirulni. Mikor a padlizsán kezd puhulni és nagyjából elfőtte a levét, akkor lecsukjuk a gázt.

Közben 180 fokra légkeveréses fokozatban beizzítjuk a sütőt. Összezúzunk még egy gerezd fokhagymát, majd belekeverjük egy kis olívaolajba és kikenjük vele a padlizsánok belsejét, majd visszatöltjük a tölteléket. Rátesszük a kalapokat. ( Ha egész padlizsánokkal dolgoztok, akkor vágjátok félbe, úgy töltsétek vissza a tölteléket és tegyetek rá alufóliát.) Meglocsoljuk az egészet még egy kis olívaolajjal, majd negyven perc alatt készre sütjük.

Végül szórjuk meg egy kis zellerzölddel és/vagy bazsalikommal!

2. Húsos töltött padlizsán

Hozzávalók két főre

  • két darab közepes padlizsán

  • féli kiló darált hús ( lehet pulyka, csirke, sertés- teljesen mindegy)

  • két darab lilahagyma

  • fél szál póréhagyma

  • négy gerezd fokhagyma

  • két evőkanál eritrit vagy nyírfacukor

  • két deci sűrített paradicsom

  • egy kávéskanál szerecsendió

  • egy kávékanál koriander

  • egy kávéskanál bazsalikom

  • egy csipet só

  • egy csipet bors

  • a sütéshez kókuszzsír ( lehet olívaolaj is, ha nem ragaszkodunk a paleóhoz)

A padlizsánokat félbevágjuk, majd a belsejüket, amennyire tudjuk, kikaparjuk.  A kikapart belsőt apró kockákra vágjuk.  A kókuszzsíron vagy az olívaolajon megfuttatjuk a póréhagymát, a padlizsán belsejét és az apróra vágott lilahagymát. Ráhintjük a darált húst, amit lehetőleg időben kiolvasztottunk. Egy kicsit rotyogtatjuk a cuccot a vokban, majd belerakjuk a zúzott fokhagymát és ráöntjük a paradicsomlevet. Ezután ízesítünk: só, bors, cukor, majd a koriander, a bazsalikom, majd a szerecsendió következik. Mikor a leve nagyjából elfőtt, akkor egy kanállal visszatöltöm az egészet a padlizsánhéjba. Végül nagyjából fél óra alatt 180 fokon légkeveréses fokozatban, attól függ, mennyire sikerült kikaparni a padlizsán belsejét- készre sütjük.

3. Francia lecsó 2.0

Hozzávalók négy főre:

  • két közepes darab padlizsán
  • egy közepes darab cukkini
  • hat-hét darab koktélparadicsom
  • egy kápia paprika
  • egy kis darab kolbász vagy baconszalonna (enélkül is finom, de ez a férfias változat)
  • egy fej vöröshagyma
  • egy gerezd fokhagyma
  • két evőkanál sűrített paradicsom
  • két kávéskanál rozmaring
  • egy kávéskanál borsikafű
  • ízlés szerint só
  • fél deci olvasztott kókuszzsír ( nem paleósoknak olívaolaj)

A cukkinit és padlizsánokat felkarikázzunk és egy közepes tepsibe tesszük. Gondosan elrendezgetjük, majd rádobáljuk a felkockázott hagymát. Ezután olyan úrias, slendrián módon meghintjük egy kávéskanál rozmaringgal és némi sóval az egészet. Így az alsó rétegekben a zöldségeknek lesz egy kis íze.

Ezután rápakoljuk a kolbászkákat vagy a bacont, attól függően, mi van otthon. Félbevágjuk a koktélparadicsomokat, felszeleteljük a paprikát és a lyukakba tesszük. Ismét sózunk, aztán megint jöhet a rozmaring és még rászórunk egy kávéskanál borsikafüvet és a felaprított fokhagymagerezdet.

Végül szépen meglocsoljuk sűrített paradicsommal és egy kis olvasztott kókuszzsírral. A zsiradék azért a tetejére kerül, hogy a zöldségek ne ázzanak el. Aztán előmelegített a lecsót 180 fokon húsz-huszonöt perc alatt puhára sütjük.

Tovább

​​​​​​​3 ünnepi ebéd a hosszú hétvégére

Három olyan receptet hoztunk nektek, amit percek alatt össze lehet állítani, utána pedig a sütő teszi a dolgát. Közben pedig lehet filmet nézni, olvasni pár sort, vagy papírrepcsiversenyt rendezni a kanapén.

Gyömbéres sült csirke

Ennek az ételnek egyetlen titka van: ne sajnáld a fűszert! Hidd el, soknak tűnik, de a végeredmény tízpontos lesz.

Hozzávalók négy személyre:

  • 1 kg egész csirke
  • 5 centi gyömbér
  • egy evőkanál ánizs
  • két fej lilahagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • egy-egy evőkanál gyömbérpor, citromfű és ánizs a fűszerkeverékhez
  • ízlés szerint szójaszósz
  • pici (len)olaj a tepsibe

Ropogós kacsacombok

Mindenki tud kacsacombot sütni. Két titka van: nem szabad irdalni és alacsony hőfokon jó sokáig kell sütni.

Hozzávalók négy személyre:

  • egy kiló kacsacomb
  • két fej vöröshagyma
  • két szem alma
  • másfél deci fehér bor
  • két evőkanál méz
  • ízlés szerint só, bors

Gemista

Ha unjátok a lecsót, és a hagyományos töltött paprikát, próbáljátok a görög változatát. Isteni finom, könnyen elkészül és egészséges is.

Hozzávalók 4 főre:

  • 6 kaliforniai paprika
  • 2 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy cukkini
  • egy padlizsán
  • egy csésze bulgur
  • 400 g sűrített paradicsom
  • egy deci vörös bor
  • egy evőkanál oregánó
  • egy csokor menta
  • ízlés szerint só,bors

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com