A férjem szerint a paprikás krumpli mentes étel. Nincsen benne liszt, tojás, sőt még tejtermék sem. Csak egy kis szalonna, meg kolbász, meg ha belelapozunk Széll Tamás-féle diszkontos szakácskönyvbe, akkor egy kis garnéla. Összevontam a szemöldököm. Tulajdonképpen igaza van a férjemnek, ha attól eltekintek, hogy a krumpli összetett szénhidrát, a szalonna meg a kolbász jó értelemben vett zsír. Mivel Illés épp aludt, Ágostonnal nekiálltunk főzni. Igaz, közben vészesen fogyott a pirított kolbász, és szalonna! Friss vlogposzt!
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 3 fej sonkahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- fél kiló garnéla
- fél rúd füstölt kolbász
- 10 dkg szalonna
- 2 teáskanál paradicsompüré
- egy deci fehér bor
- ízlés szerint só, bors, piros paprika