Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ragacsos csirkecombok 5 perc munkával

A ragacsos csirkecombokat 5 perc alatt elő lehet készíteni. Csak egy kis méz, mustár, szójaszósz és jó sok fokhagyma kell hozzá. Találtam még a pulton pár szem körtét és a tartós élelmiszerfiókban egy kis darált diót. Beleraktam azt is a tepsibe. Tudjátok csak az íze végett. 

Nagyjából 5 perc alatt előkészítettem a combokat, aztán a sütő másfél óra alatt 180 fokon elvégezte a munka oroszlánrészét. Friss vlogposzt!

Tovább

5 ok, hogy miért együnk fekete retket

Fekete retket a téli-kora tavaszi szezonban lehet a piacon vagy a nagyobb boltokban kapni. Elsőre a fekete héja miatt nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek, de meghámozva vagy lereszelve kellemesen csípős, karakteres íze van. Azon kívül, hogy finom, mutatjuk miért érdemes megkóstolni.

A fekete retek gazdag többek között A-, B-, C- és E-vitaminban, és többek között kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, cinket, mangánt, ként, szelént és egyéb nyomelemeket is tartalmaz.

  1. Erősíti a májat, és a benne lévő nyomelemek hozzájárulnak a szervezet májsejtjeinek regenerációjához.
  2. Működésre serkenti az epét, így rendszeres fogyasztása mellett kisebb az esélye az epekő kialakulásának. A nép gyógyászat szerint a leve még a kifejlett epekövet is képes feloldani.
  3. A fekete retek természetes vízhajtó, és felgyorsítja a szervezet méregtelenítését is.
  4. A fekete rekekben lévő  raphanin jótékony hatással van a pajzsmirigy működésére, így a pajzsmirigyproblémákkal küszködöknek is érdemes gyakran fogyasztania
  5. A fekete retek szuper nyák-és hurutoldó, főleg ha egy kis mézet csöpögtetünk a belsejébe.

Hogyan fogyasszuk?
Lehetőleg nyersen. Szeletelve szendvics mellé, de én szoktam ázsiai tészták tetejére is reszelni.

 

Tovább

3 perces tavaszi köret

A zúzós home office, online oktatásos hétköznapokban szívesen készítek olyan köretet hús, hal vagy gomba mellé, amivel nem kell sokat vacakolni. A mángoldból pedig 3 perc alatt isteni meleg köretet lehet készíteni. Csak jó sok fokhagyma kell hozzá!

Tovább

5 ok, miért fogyasszunk aloe verát!

Az orvosi aloe vera egy otthon is könnyen termeszthető gyógynövény, ami pozitív hatással van a szervezetünkre. Mutatjuk, miért érdemes fogyasztani vagy esetleg magunkra kenni!

  1. Az aloé egy igazi vitaminbomba: elsősorban A-vitamint, C-vitamint, E-vitamint, B1-B2-B6-B12 vitamint, valamint folsavat és niacint tartalmaz, amely jótékony hatással vannak a szervezet működésére.
  2. Az aloéban lévő antracén a természetes gyulladáscsökkentők közé tartozik, így bevethető a csontozat és az izomrendszer gyulladásos bántalmai, az izületek, inak, szalagok és izmok sérülései ellen. 
  3. Az aloé rendszeres fogyasztása csökkenti a vércukorszintet és fokozza a szervezet inzulintermelését. (A használata előtt érdemes konzultálni szakorvossal!)
  4. Az aloéban lévő antrakinonok gomba-baktérium-és vírusölő hatással is rendelkeznek.
  5. Az aloe vera hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez, mert a benne lévő anyagok az emésztőcsatorna falán bevonatot képeznek, amellyel csökkentik a bélből felszívódó méreganyagok mennyiségét.

 

Tovább

zúzapörkölt recept medvehagymával

recept zúza magyarkonyha

A reformkorban terjedt el a paprikás hús. Most március 15-e tiszteletére hagyományos zúzapörköltet készítettünk, amit egy kis medvehagymával dobtunk fel.

Friss vlogposzt!

Tovább

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com